Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Простий рецепт кабачкової запіканки з помідорами і сиром

Дієтичний літній обід з овочів

<p style="text-align: justify;">Кабачкова запіканка. Фото: depositphotos.com</p>
Кабачкова запіканка. Фото: depositphotos.com

Соковита запіканка з молодих кабачків і помідорів приємно здивує вас своїм ніжним смаком.

Кабачкова запіканка з помідорами і сиром

Інгредієнти:

  • 2 молодих кабачка
  • 2-3 помідори
  • 150 г твердого сиру
  • кілька стебел зеленої цибулі
  • 2 яйця
  • 100 мл вершків
  • рослинна олія
  • сіль, мелений перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Кабачки помити і нарізати тонкими кружечками. Посипати сіллю і дати постояти 15 хвилин, потім промити.
  2. Обсмажити кабачки на середньому вогні приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку.
  3. Помідори залити на хвилину окропом і зняти шкірку. Нарізати м'якоть невеликими кубиками.
  4. Сир натерти на крупній тертці.
  5. Збити яйця виделкою, додати вершки, сіль і мелений перець.
  6. Зелену цибулю дрібно порубати.
  7. Викласти кабачки в форму і посипати тертим сиром, потім знову викласти кабачки і половину помідорів.
  8. Повторити ще раз всі шари: кабачки, сир, кабачки, помідори, що залишилися. А потім поверх помідорів викласти подрібнену зелену цибулю.
  9. Щедро посипати запіканку тертим сиром і відправити до розігрітої до 180 °С духовку на 30-40 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадні кекси з кабачками. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептом іспанської тортильї з кабачками і картоплею. Ми також повідомляли, чому влітку варто їсти більше кабачків.

Дивіться відео, які дієтичні страви можна приготувати з кабачків:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв