Головна Сьогодні

Рецепт на 8 березня: куряче філе, фаршироване курагою

Швидка і смачна страва до свята

Куряче філе в глазурі. Фото: taste.com.au
Куряче філе в глазурі.
Фото: taste.com.au

Якщо ви шукаєте рецепт оригінальної святкової закуски, але не хочете витрачати на підготовку багато часу і сил, запечіть курячі грудки з курагою і спеціями.

Куряче філе з курагою

На 4 порції:

  • 4 курячих філе
  • 200 г кураги
  • 2 ст.л. абрикосового джему
  • 1 ч.л. зернистої гірчиці
  • 0,5 ч.л. порошку каррі
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • сіль, мелений чорний перець

Рецепт приготування:

1. Замочіть курагу в гарячій воді на півгодини. Потім рідину злийте, а сушені абрикоси дрібно поріжте або збийте в блендері. Приправте каррі і меленим перцем.

2. У кожній грудці зробіть кишеньку, прорізавши м'якоть у верхній третині грудок.

3. Розкладіть по кишенях суміш з кураги зі спеціями.

4. Духовку розігріти до 200 С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

5. Курячі грудки викладіть до форми для запікання, застелену фольгою.

6. Змішайте підігрітий абрикосовий джем, гірчицю, сіль і оливкове масло. Змастіть філе вийшла глазур'ю.

7. Запікайте грудки в духовці 25-30 хвилин, поки не з'явиться рум'яна кірочка і при проколюванні не стане виділятися прозорий сік.

8. Подавайте страву з будь-яким гарніром на свій смак.

Порада: якщо абрикосовий джем занадто солодкий, додайте до нього трохи лимонного соку.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом курячих грудок за Дюканом. Ми також розповідали, в чому полягає різниця між сирами брі та камамбер.

Дивіться відео, як зробити молоток для відбиття м'яса своїми руками:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь