"Цезар" – салат, який не потребує особливого представлення, з цією стравою знайомі всі. Традиційно для приготування "Цезаря" використовують салат сорту романо. Замість нього можна нарізати айсберг, вийде хрусткий варіант "Цезаря".
Швидкий "Цезар" з креветками
Складові:
- Великі креветки – 400 г
- Салат романо (качан) – 1 шт.
- Сир пармезан тертий – 50 г
- Хліб білий (крутон)
- Лимон
- Олія оливкова
- Петрушка або кріп
- Сіль перець
Для соусу:
- Домашній майонез – 100 г
- Часник – 2 зубчики
- Соус вустерський
- Лимон (сік)
- Перець чорний мелений
- Сіль морська
Рецепт приготування:
- Креветки вимийте, очистіть від панцирів, видаліть голови, залишивши за бажанням хвостики. Проведіть ножем уздовж спинки, щоб видалити кишкову вену.
- Збризніть креветки оливковою олією, посипте дрібно нарізаною зеленню і перемішайте.
- Обсмажте креветки на розпеченій сковороді або на грилі (або відваріть в киплячій воді), не більш 3-5 хвилин, збризніть лимонним соком, посоліть і поперчіть.
- Качан салату розберіть на листя, вимийте і висушіть. Порвіть листя руками на шматочки і викладіть на велике блюдо. Додайте креветки і крутон.
- Для соусу: змішайте майонез, вустерський соус, перець, невелика кількість лимонного соку і пропущений через прес часник.
- Заправте салат і посипте тертим пармезаном.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом тропічного торта до 8 Березня. Ми також писали, як приготувати смачні салати до весняного свята.
Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат від Олексія Суханова: