Приготуйте на Хелловін цю приголомшливу овочеву закуску. Найкрасивіше вийде, якщо ви використовуватимете болгарський перець різних кольорів.
Фарширований перець на Хелловін
Інгредієнти:
- 4 маленьких перці
- 25 г кедрових горіхів
- 1 ст.л. оливкової олії
- 1 червона цибуля, нарізана
- 2 великих зубчики часнику, подрібнених
- 1 невеликий баклажан, нарізаний на дрібні шматочки
- 200 г суміші булгура і кіноа (можна використовувати і інші крупи)
- 2 столові ложки пасти з сушених томатів
- цедра одного лимона
- жменя нарізаного базиліка
- сіль, перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Відріжте верхівки перцю, видаліть насіння і білі перегородки. Виріжте пики на кожному перці. Дрібно порубайте обрізки м'якоті і відкладіть в сторону.
- Підсмажте кедрові горіхи на сухій сковороді протягом декількох хвилин до золотистого кольору і відкладіть.
- Нагрійте олію в сковороді і розігрійте духовку до 200 C.
- Обсмажте цибулю в олії до м'якості. Додайте часник, шматочки перцю і баклажанів. Готуйте ще 10 хвилин, поки овочі не стануть м'якими. Додайте трохи води, якщо начинка виглядає сухуватою. Приправте.
- Відваріть крупу до напівготовності, потім додайте до сковороди до решти інгредієнтів разом з томатною пастою і дайте прогрітися. Зніміть з вогню і додайте лимонну цедру, базилік і кедрові горіхи.
- Наповніть кожен перець начинкою. Накрийте зрізаними верхівками і закріпіть за допомогою зубочисток. Потім покладіть перці в глибоку форму для запікання малюнком вгору.
- Накрийте фольгою і випікайте протягом 35 хвилин, не відкриваючи. Перці повинні стати м'якими, а начинка – прогрітися.
Нагадаємо, раніше "Сегодня" ділився рецептами святкових страв на Хелловін. Ми також писали, як приготувати шоколадне печиво у вигляді кішок і кажанів.
Дивіться відео, як в Європі і Америці відзначають Хелловін: