Хеллоуїн щорічно відзначають 31 жовтня. На честь наступаючого свята ми поділимося рецептом смачного торта від блогера Ірини Чадєєвої: гарбузового, з шоколадною глазур'ю і декором у вигляді павутинки.
Торт на Хелловін "Павутинка"
Складові:
Для тіста:
- 125 г борошна
- 125 г цукру
- 2 яйця
- 100 мл морквяного або гарбузового соку
- 1 ч.л. розпушувача
Для крему:
- 300 г гарбузового пюре
- 150 г білого шоколаду
Для глазурі:
- 50 г чорного шоколаду
- 50 г вершкового масла
- 50 г білого шоколаду
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Невеликий солодкий гарбуз треба нарізати четвертинками. Запекти в духовці або СВЧ. Краще різати четвертинками, бо тоді зайвий сік стікає. Дати охолонути. Зробити з гарбуза пюре за допомогою блендера. Пюре має бути густим.
- Спекти корж. Для цього два яйця збити з 125 г цукру в пишну білу піну. Додати 125 г просіяного борошна з розпушувачем, акуратно перемішати і 100 мл морквяного або гарбузового соку. Готове тісто перелити в змащену маслом і посипану борошном форму. Випікати 30-35 хвилин при 200 С. Корж сильно не підніметься, але за рахунок великої кількості рідини не буде сухим.
- Зробити гарбузово-шоколадний крем. Для цього зважити гарбузове пюре і взяти вдвічі менше за масою шоколаду. Покласти в каструльку, поставити на водяну баню і нагрівати при постійному помішуванні до отримання однорідної маси.
- Корж і крем охолодити до кімнатної температури. Розрізати корж навпіл, промазати кремом. Накрити другою половиною і нанести крем, що залишився.
- Для приготування глазурі розтопити в каструльці по 50 г масла і чорного шоколаду, полити охолоджений пиріг теплою глазур'ю. Для прикраси білий шоколад розтопити і нанести малюнок. Залишити торт на ніч у холодильнику.
Напомним, ранее мы рассказывали, зачемнавіщо на Хеллоуїн вбираються в карнавальні костюми. ы. Сайт "Сегодня" также делился рецрецептами святкових страв на Хелловін. ллоуин.
Смотрите видео, как в Европе и Америке отмечают Хэллоуин: