Сметанний кекс з в'яленою вишнею і цукровою глазур'ю – це дуже смачно. А якщо прикрасити його справжніми їстівними квітами, то вийде чудовий десерт на Великдень.
Кекс з вишнею і їстівними квітами
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 150 мл сметани
- 1 ч. ложка розпушувача
- 2 склянки борошна
- 4 ст. ложки оливкової олії
- Вершкове масло для змащування форми
- 100 г сушеноі вишні
Для глазурі:
- 150 г цукрової пудри
- Лимонний сік
- Їстівні квіти
Рецепт приготування:
- Яйця збийте з цукром. Додайте сметану і оливкову олію.
- Просійте в суміш борошно і розпушувач.
- Сушену вишню злегка присипте борошном і додайте в тісто.
- Форму для кексу змастіть вершковим маслом, присипте борошном і заповніть тестом. Випікайте в духовці протягом 40 хвилин при температурі 170 С.
- Кекс трохи остудіть. Дістаньте з форми і полийте глазур'ю, змішавши цукрову пудру і лимонний сік. Прикрасьте різнокольоровими їстівними квітами.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати великодній кекс з родзинками і горіхами. "Сьогодні" також ділились рецептом великодніх пряників з глазур'ю.
Дивіться відео, як приготувати мармуровий кекс: