Головна Сьогоднi

Рецепт на Великдень: запечена яловичина з грибами і шавлією

Готуємо рулет з яловичої лопатки з начинкою

<p style="text-align: justify;">Запечена яловичина в духовці Фото: depositphotos.com</p>
Запечена яловичина в духовці Фото: depositphotos.com

М'ясний рулет з грибами – це ароматна і смачна страва на всі випадки життя. Ви можете використовувати як печериці, так і лісові гриби.

Рулет з яловичини з грибами

Складові:

  • 1-1,5 кг яловичини (лопатка)
  • 8-10 смужок бекону
  • 1 цибулина
  • 300 г заморожених лісових грибів
  • 100 г панірувальних сухарів
  • 1 яйце
  • 1 пучок петрушки
  • 1 гілочка шавлії
  • сіль, перець
  • рослинна олія

Рецепт приготування:

  1. Цибулю почистити й нарізати, обсмажити на олії до легкого золотистого кольору.
  2. Гриби розморозити та обсмажити до рум'яної скоринки. Якщо ви плануєте використовувати сирі гриби, попередньо їх відваріть.
  3. У мисці змішати цибулю, гриби, панірувальні сухарі, яйце, сіль, перець, дрібно нарізані петрушку і шавлію.
  4. М'ясо розрізати уздовж з одного боку, не дорізаючи до кінця шматок. Розгорнути пласт як книгу і злегка відбити м'ясо. Посолити і поперчити. Викласти смужки бекону на м'ясо, додати начинку і згорнути м'ясо в рулет. Туго обв'язати рулет кулінарною ниткою.
  5. Змастити рулет рослинним маслом, обсипати перцем і сіллю.
  6. Запікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 130-150°С протягом 1,5-2 годин, періодично поливаючи соком, який виділяється. Якщо рулет починає занадто швидко рум'янитися, його слід накрити фольгою. Якщо у вас є кулінарний термометр, то запікайте м'ясо до досягнення внутрішньої температури 65-70°С.
  7. Подавати яловичину можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий рулет з омлетом. Ми також ділились рецептом яєчного салату. Крім цього, ми розповідали, як вийти з Великого посту з користю для організму.

Дивіться відео, як правильно обрати м'ясний фарш:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв