Головна Сьогодні

Рецепт осіннього печива з журавлиною і горіхами від Найджела Лоусон

Найджела Лоусон – британська журналістка, ресторанний критик і автор книг на тему кулінарії

Найджела Лоусон Фото: instagram.com/nigellalawson
Найджела Лоусон
Фото: instagram.com/nigellalawson

Ви можете змінювати пропорції на свій смак. Наприклад, взяти менше цукру і шоколаду, але додати більше горіхів і сухофруктів.

Печиво з журавлиною, шоколадом і горіхами

depositphotos_35826301_m-2015
Печиво з журавлиною
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти на 30-35 штук:

  • Борошно – 150 г
  • Розпушувач – 1/2 чайної ложки
  • Сіль – 1/2 чайної ложки
  • Вівсянка (не розчинна) – 75 г
  • Вершкове масло кімнатної температури – 113 г
  • Коричневий цукор – 75 г
  • Білий цукор – 100 г
  • Яйце – 1 велика
  • Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
  • Сушена журавлина – 75 г
  • Горіхи (пекан або волоські), порізані на шматочки – 50 г
  • Білий шоколад, порізаний шматочками розміром з журавлину – 150 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 С. Застелити деко папером для випічки.
  2. У мисці змішати борошно, вівсянку, сіль і розпушувач.
  3. В окремій мисці міксером добре збити масло з цукром. Додати яйце, ванільний екстракт і перемішати.
  4. Додати журавлину, горіхи і шоколад. Добре перемішати.
  5. Скачайте кульки з тіста розміром з волоський горіх. Покласти на деко і трохи притиснути. Залишити між печивом місце близько 4-5 см.
  6. Випікати 15-18 хвилин, поки краї печива не стануть золотистими.
  7. Дістати деко з духовки і дати охолонути 5 хвилин, щоб печиво затверділо.
  8. Після того як печиво стане щільнішим, перекласти на решітку і дати повністю охолонути.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чилі кон карне під кришечками з кукурудзяного хліба від Найджели Лоусон. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати десерт "Персик Мелба" за її рецептом.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь