Домашній соус песто – прекрасне доповнення до салатів і макаронів, а також до м'ясних, рибних та овочевих страв. Він ідеально підходить для приготування легкої овочевої пасти з зеленими овочами і тертим пармезаном.
Дивіться відео, як приготувати пасту з куркою та медом:
Паста з зеленими овочами – це смачна і корисна літня страва, яка вимагає мінімум часу на приготування. Ще один плюс – таку пасту можна їсти вегетаріанцям.
Паста з соусом песто і овочами
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 200 г заморожених суцвіть броколі
- 200 г замороженого зеленого горошку
- 200 г замороженої стручкової квасолі
- 600 г пасти фузіллі
- 1 ріпчаста цибуля
- 4 ст.л. оливкового масла
- 1 ст.л. соусу песто
- Сіль, перець – за смаком
- Пармезан – для подачі
- Свіжий базилік – для прикрашання
Спосіб приготування:
- Пасту відварити в підсоленій воді.
- Зелений горошок, стручкову квасолю і брокколі, не розморожуючи, відваріть в киплячій підсоленій воді 2 хвилини. Злийте окріп і обдайте овочі крижаною водою.
- Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на сковороді до м'якості.
- Відкладіть жменю зеленого горошку, інші овочі разом з цибулею збийте в блендері.
- На сковороді розігрійте масло, потім на ньому овочеве пюре 5 хвилин.
- Додайте відварену пасту і соус песто, перемішайте. Спробуйте, посоліть і поперчіть за смаком.
- Під час подачі прикрасьте пасту з соусом песто відкладеним зеленим горошком, листочками базиліку і пармезаном.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з зеленого горошку, стручкової квасолі і яєць. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати теплий салат з макаронів з песто.
Читайте також: