Правильно приготовлена лазанья – одна з найулюбленіших страв італійської кухні в світі. Але є велика різниця між справжньою лазаньєю і тим замороженим продуктом, що ви купуєте в магазині.
Дивіться відео, як приготувати пасту з куркою та медом:
Приголомшливо смачна м'ясна лазіння за рецептом знаменитого британського шефа Джеймі Олівера – прекрасний варіант для святкової вечері. Бекон і селера надають страві дуже пікантну нотку. Ви можете купити готові листи лазаньї і зробити тісто для пасти самостійно.
Лазанья від Джеймі Олівера
Інгредієнти:
- 350 г яловичого фаршу
- 2 скибочки копченого бекону
- 150 г сушених листів для лазаньї
- 700 мл молока
- 75 г сиру пармезан
- 1 велика червона цибулина
- 1 часточка часнику
- 1 морква
- 1 пучок селери
- 2 лаврові листки
- 1 гілочка свіжого розмарину
- 200 мл червоного вина
- 600 г томатів у власному соку (консервованих помідорів)
- 1,5 ст.л просіяного борошна
- 2 щіпки меленого мускатного горіха
- 125 г сиру моцарелла
- 2 маленьких шматочки вершкового масла
- оливкова олія
- морська сіль і чорний перець
Рецепт приготування:
- Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів.
- Вилийте молоко в маленьку каструлю, додайте лаврові листи і маленьку щіпку солі і перцю. Помістіть на плиту з високою температурою і доведіть до кипіння – це займе приблизно 5 хвилин.
- Крупно наріжте бекон. Почистіть і крупно наріжте червону цибулю, часник і моркву. Помийте і крупно наріжте селеру. Потім додайте все це в кухонний комбайн.
- Помістіть велику каструлю або сотейник на середню температуру і налийте в неї трохи оливкового масла.
- Подрібніть бекон і овочі в кухонному комбайні на дрібні шматочки, потім висипте в гарячу каструлю. Готуйте близько 10 хвилин, іноді перемішуючи, при готовності вся маса повинна розм'якшитись.
- Не забудьте про молоко, воно може википіти за лічені секунди, тому як тільки воно почне закипати (пузиритися), відразу зніміть його з плити.
- Відірвіть листя розмарину від стебел і додайте в каструлю з обсмаженими овочами і беконом.
- Коли овочі будуть обсмаженими і м'якими, додайте в каструлю м'ясний фарш для лазаньї. Смажте протягом 10 хвилин або поки фарш повністю не приготується. Не забувайте розбивати грудочки дерев'яною лопаткою.
- Тепер додайте вино і консервовані помідори. Якщо вийшло занадто густо, можна долити трохи води. Приправте соус хорошою дрібкою солі і перцю, інакше лазанья може вийти прісною.
- Підвищіть температуру плити і доведіть до кипіння, потім випарте зайву вологу на середній температурі протягом 30 хвилин. Не забувайте перемішувати.
- В іншій маленькій каструлі розтопіть вершкове масло на середній температурі. Потім додайте борошно і змішайте з маслом, щоб вийшла паста. Потім додайте гаряче молоко по ложечці. Перемішуйте кожен раз, перш ніж додати наступну ложку.
- Коли ви додасте все молоко, видаліть лаврові листи і варіть соус бешамель на повільному вогні протягом 5 хвилин на дуже низькій температурі.
- Не забувайте стежити за соусом болоньєзе: якщо вам здається, що він стає занадто густим, додайте трохи води.
- Дрібно натріть більшу частину сиру пармезан в соус бешамель, додайте дрібку солі, перцю і мускатний горіх. Добре перемішайте.
- Змастіть оливковою олією жаростійку форму для випічки, потім розкладіть одну третину соусу болоньєзе рівномірно по основі страви. Зверху покладіть листи для лазаньї, вони не повинні накладатися один на одного.
- Тепер вилийте одну третину соусу бешамель в форму, потім покладіть ще два шари лазаньї точно також, закінчивши заключним шаром соусу бешамель. Порвіть сир моцарелла і покладіть зверху, потім дрібно натріть залишився пармезан.
- Посипте дрібкою солі, перцю і мускатного горіха. Накрийте фольгою і готуйте в гарячій духовці протягом 30 хвилин.
- Коли час закінчиться, приберіть фольгу і готуйте ще протягом 15-20 хвилин за рецептом або до золотистої скоринки і бульбашок.
- Подавайте приготовлену лазанью в формі для випікання прямо посеред столу разом з великою мискою овочевого салату.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом рибної лазаньї від Джеймі Олівера.