Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Рецепт святкової закуски: лосось у тісті з грибами і шпинатом

Це варіація популярної французької страви Salmon en croute, що у перекладі означає "Лосось у скоринці"

Лосось у тісті Фото: depositphotos.com
Лосось у тісті
Фото: depositphotos.com

Ефектний і простий рецепт для святкового столу. Замість глив ви можете взяти шампіньйони або інші гриби на свій смак. Якщо ви самостійно приготуєте листкове тісто, страва стане ще кращою.

Філе лосося в тесті з гливами і шпинатом

Складові:

  • 400 г філе лосося
  • 300 г шпинату
  • 800 г глив
  • 300 г ріпчастої цибулі
  • 500 г листкового прісного тіста
  • 100 г вершкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, мелений перець

Рецепт приготування:

  1. Гриби попередньо замочуємо в холодній воді на 15 хвилин, потім промиваємо під проточною водою, злегка віджимаємо, поділяємо на невеликі шматки і смажимо на сковороді до готовності близько 20 хвилин, з додаванням нарізаної цибулі.
  2. Шпинат промиваємо, обсушуємо і припускаємо на сковороді 2-3 хвилини з вершковим маслом і часником. Потім змішуємо гриби з цибулею і шпинатом.
    Філе лосося без кісток і шкіри солимо і перчимо.
  3. Листкове тісто розгортаємо, викладаємо на нього смажені гриби і шпинат, зверху кладемо філе риби, загортаємо все "конвертом" і запікаємо в духовці при 180°С близько 20-30 хвилин.
  4. Готову страву можна нарізати порційно, невеликими рулетиками, а також полити сметаною.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью зі шпинатом і лососем. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом грецького рибного супу. Крім цього, ми розповідали, як запекти філе лосося в медово-соєвому соусі.

Дивіться відео, як приготувати гарячу закуску з лосося зі шпинатом:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів