Гриби для супу можна вибрати на свій смак і по сезону: підберезники, білі або печериці, або ж суміш декількох.
Грибний крем-суп з пармезаном
Інгредієнти на 1 порцію:
- Гриби – 100 г
- Вершкове масло – 20 г
- Біле сухе вино – 15 г
- Цибуля ріпчаста – 50 г
- Вершки 15-18% жирності – 150 г
- Пармезан – 25 г
- Сіль перець
- Трави – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Цибулю подрібнюємо, гриби нарізаємо шматочками, обсмажуємо разом на вершковому маслі до золотистої скоринки.
- Вливаємо біле вино, готуємо, поки воно не випарується.
- Додаємо трави (суміш "Прованські" або "італійські", або будь-які інші, на ваш смак), вливаємо вершки, і готуємо, помішуючи, ще протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
- Переливаємо майбутній суп в чашу блендера, додаємо тертий пармезан і перебиваємо в пюре. При бажанні доводимо до потрібного смаку за допомогою перцю і солі.
- При подачі посипаємо тертим сиром, прикрашаємо зеленню і шматочком обсмаженого гриба.
Нагадаємо, раніше ми писали, чому не можна давати лісові гриби дітям. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом овочевої ікри з опеньками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.
Дивіться відео, як виростити гриби в банці: