Запіканки зручні тим, що дозволяють приготувати повноцінний обід за порівняно невеликий час. Ми поділимося рецептом запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем та сиром.
Картопляна запіканка з м'ясом
Інгредієнти:
- 2 кг картоплі
- 1 кг змішаного фаршу
- 2 цибулини
- 200-300 мл молока (кімнатної температури)
- 60 г вершкового масла
- Сіль, перець, спеції – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
- 100 г тертого сиру
Рецепт приготування:
- Картоплю очистити, порізати і відварити до готовності. Злити воду.
- Додати вершкове масло і розім'яти. Продовжуючи розминати, поступово влити молоко. Посолити.
- Фарш обсмажити на олії (можна додати гриби, дрібно нарізаний помідор без шкірки, заморожені овочі, наприклад горошок або кукурудзу, кетчуп). Зняти з вогню, посолити і поперчити за смаком. Перемішати.
- Цибулю почистити, дрібно порізати, обсмажити на рослинній олії (можна додати терту моркву, дрібно нарізаний часник), додати до фаршу і перемішати.
- Викласти половину картопляного пюре у велику форму для запікання, розрівняти. Зверху викласти весь фарш і пюре, що залишилося, знову розрівняти. Посипати тертим сиром.
- Поставити форму до духовки, розігрітої до 200 градусів на 15-20 хвилин. Подавати разом з густою сметаною, томатним соусом або кетчупом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованої яловичини в гострому томатному соусі. Крім цього, сайт "Сегодня" писав, як запекти курку з прованськими травами і часником. Ми також розповідали, як приготувати свинячі відбивні з яблучним соусом.
Дивіться відео, як вибрати якісний м'ясний фарш:
Читайте також: