Крем-суп з сиром – те, що потрібно морозного зимового дня. Сьогодні ми приготуємо його на курячому бульйоні з грибами, вершками, плавленими сирками і картоплею.
Сирний суп з грибами
Інгредієнти:
- 1 куряче філе
- 2 картоплини
- 500 г глив або шампіньйонів
- 2 плавлених сирки з беконом
- 2 плавлених сирки із зеленню
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 100 мл вершків 30%
- сіль, перець – за смаком
- свіжа зелень
- лавровий лист
- запашний перець горошком
Рецепт приготування:
- Куряче філе помийте і наріжте кубиками. Складіть в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Злийте рідину і промийте м'ясо.
- Знову залийте свіжою холодною водою, додайте лавровий лист, 3-4 горошини запашного перцю і цілу цибулину. Доведіть до кипіння і млоїть на повільному вогні годину. Приберіть лавровий лист, горошок і цибулину.
- Додайте нарізану кубиками очищену картоплю і нарізані тонкими пластинками гриби. Доведіть картоплю до готовності і додайте подрібнений плавлений сир (його можна дрібно нарізати або натерти на тертці).
- Збийте яйце виделкою і тонкою цівкою додайте до супу, весь час помішуючи віночком.
- Влийте вершки. Посоліть і поперчіть за смаком, доведіть суп до готовності.
- Перелийте в тарілки, прикрасьте зеленню і подавайте з грінками.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати крем-суп з білими грибами і часниковими грінками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.
Дивіться відео про найдорожчі супи світу: