Запечена картопля з брокколі і червоною рибою – це смачне і корисне блюдо для всієї родини. Щоб його приготувати, вам знадобиться близько 40 хвилин.
Запіканка з картоплі, брокколі і лосося
Складові:
- 750 г середньої картоплі, нарізаної скибочками
- 1 качан брокколі, розібраний на суцвіття
- 200 мл крем-фреш або сметани
- 2 ст.л. зернистої гірчиці
- 2 великих або 4 маленьких філе лосося, розрізаних на великі шматочки
- жменю тертого пармезану
- сіль перець
Рецепт приготування:
- Складіть шматочки картоплі в форму, придатну для мікрохвильовки, і готуйте протягом 10 хвилин, один раз перевернувши. Картопля повинен стати м'якою.
- Додайте брокколі, знову закрийте і готуйте ще 3 хвилини або поки суцвіття не почнуть легко протикатися ножем. Якщо у вас немає мікрохвильовки, відваріть овочі або приготуйте їх на пару.
- Змішайте сметану з гірчицею і спеціями. Викладіть картоплю, рибу і броколі в форму, змастіть соусом, переконавшись, що інгредієнти добре їм покриті.
- Посипте сиром і запікайте в розігрітій до 180 С духовці 15 хвилин. Потім включіть гриль і готуйте ще 5 хвилин, поки запіканка не покриється рум'яною скоринкою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованої яловичини в гострому томатному соусі. Крім цього, сайт "Сьогодні" писав, як запекти курку з прованськими травами і часником . Ми також розповідали, як приготувати свинячі відбивні з яблучним соусом.
Дивіться відео, як приготувати святкову закуску з лосося від Григорія Германа: