Заварна сирна паска – прекрасний варіант для тих, хто побоюється їсти сирі яйця. Ми рекомендуємо приготувати паску з сиру з цукатами і ваніллю.
Заварна сирна паска з цукатами
Інгредієнти:
- 1 кг домашнього сиру
- 300 г вершків
- 300 г цукру
- 250 г вершкового масла
- 5 яєць
- 150 г цукатів
- 1 пакетик ванільного цукру
- цукати, сухофрукти або горіхи – для прикраси
Рецепт приготування:
- Двічі протерти сир через сито. Змішати його з розтопленим вершковим маслом.
- Цукати дрібно нарізати.
- Яйця розтерти разом з цукром і ваніллю в пишний світлий крем.
- З'єднати яєчну масу з вершками. Проварити, постійно помішуючи, до загусання. Не кип'ятити.
- Зняти суміш з плити і додати до сирної маси.
- Додати цукати і добре перемішати.
- Пасочницю або металеве сито застелити вологою марлею в кілька шарів.
- Щільно утрамбувати в форму сирну масу і поставити зверху груз (це може бути тарілка і банка з водою).
- Відправити на ніч до холодильника, підставивши глибоку миску або піддон, куди стікатиме сироватка.
- Акуратно перевернути сирну паску на блюдо, зняти форму і марлю. За бажанням прикрасити.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирну паску з вишнею. "Сегодня" також ділилися рецептом желатинової глазурі для пасок.
Дивіться відео, як вибрати якісний сир: