"Омлет з сирним кульками, руколою і бринзою. Робимо сирні сфери зі спеціями. Які? А ось такі! Сирні!
Чесно, як на духу. Підглянув ідею у прибалтів. Ці хитрі бестії якось завезли до наших країв партію таких кульок, я їх купив, захопився, а потім кульки зникли з продажу. І довелося викручуватися! Тим більше, що все до непристойності просто", – написав Григорій Герман в своєму Facebook.
Омлет з сирними кульками, руколою і бринзою
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 50 мл
- Вершкове масло – 50 гр
- Сир нежирний – 100 г
- Рікота – 150 г
- Перець гострий – 1 шт.
- Бринза – 100 г
- Рослинна олія
- Рукола
- Паприка, чебрець, орегано, сіль, перець
Рецепт приготування:
- Для кульок в мисці ретельно змішуємо рікоту і сир. Ріжемо гострий перець, ретельно вичищаючи перегородки і насіння.
- Додаємо до сирної суміші по щіпці перцю, паприки, чебрецю і орегано. Ще раз ретельно перемішуємо. Повинна вийде пластична маса. Катаємо кульки. Якщо липне до рук – злегка збризніть долоні оливковою олією.
- Дві-три кульки залишаємо на столі. Заливаємо до банки відповідного обсягу оливкову олію і занурюємо туди інших сирних красенів. Ставимо до холодильника. При необхідності – дістаємо.
- Збиваємо яйця з молоком, солимо. Гріємо сковорідку і духовку. Пічку – на 180 С.
- На сковорідку наливаємо трохи олії. Як нагріється – додаємо вершкове. Тільки-но воно розійдеться – виливаємо омлетну масу.
- Злегка тільки схопиться знизу – викладаємо на омлет сирні кульки, бринзу і руколу. Потім ставимо до духовки на 5 хвилин. Просто, щоб схопилася омлетна маса.
"Пограти з пропорціями, спеціями, травами... Воно того варте. Тому що вранці, навіть якщо без омлету, на великий шматок смачного хліба таку кульку витягти... Та з солодкою кавою..." – порадив Григорій Герман.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом приготування сирників в мікрохвильовій печі. Ми також розповідали, як приготувати рулет з омлету з зеленню і сиром.
Дивіться відео, як приготувати омлет на сметані з сиром за рецептом Григорія Германа: