Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Ризото з кроликом, томатами та оливками від Юлії Висоцької

Готуємо смачний рис в італійському стилі

Ризото з кроликом. Фото: depositphotos.com
Ризото з кроликом.
Фото: depositphotos.com

Ризото – це популярна страва з рису родом з Північної Італії. Варіантів різотто безліч. Юлія Висоцька готує цю страву з кроликом, помідорами, пряними травами і сухим червоним вином.

Ризото з кроликом

Інгредієнти:

  • 400 г м'яса кролика без кісток
  • 250 г рису арборіо
  • 2 помідори
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 2 стебла селери
  • 1 морква
  • 1 головка молодого часнику
  • 15 оливок без кісточок
  • 70 г сала
  • 6 гілочок розмарину
  • 100 мл сухого червоного вина
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 3 горошини запашного перцю
  • 1 лавровий лист
  • 1/4 ч.л. меленого перцю
  • 1 1/2 ч.л. морської солі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Часник, моркву і цибулину почистити і крупно нарізати. Одне стебло селери розрізати на кілька частин.
  2. Помістити підготовлені овочі до каструлі, додати лавровий лист, запашний перець і 1/2 ч. ложки солі, залити все водою і зварити бульйон.
  3. Сало тонко нарізати. Решта цибулі і селеру подрібнити.
  4. У важкій і глибокій сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити сало. Коли сало зазолотиться, додати цибулю і селеру і смажити на невеликому вогні.
  5. М'ясо кролика вимити, просушити, нарізати невеликими шматочками, приблизно 5х5 см, і відправити до сковороди.
  6. Помідори натерти на тертці. Додати їх до сковороди з половиною розмарину і вином. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько 40 хвилин (до готовності кролика). Якщо рідина википатиме, влити трохи вина або бульйону.
  7. Відправити до сковородт рис і оливки. Коли рис вбере соус, почати додавати бульйон. Постійно помішувати і стежити за тим, щоб рідини було не надто багато – рис не повинен плавати в бульйоні. Посолити і поперчити, готувати ризото 18-20 хвилин.
  8. Додати до готового ризото трохи оливкової олії, посипати розмарином.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ризото з морепродуктами і чорнилом каракатиці. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом ризото з лисичками від Тетяни Литвинової.

Дивіться відео, як приготувати іспанську паелью з креветками:

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів