Головна Сьогодні

Салат "Мімоза": класичний рецепт на 8 Березня з сардинами

Цей салат – один із символів весняного свята

Салат "Мімоза"
Салат "Мімоза"
Фото: Depositphotos

Салат "Мімоза" – майже така ж популярна святкова страва, як салати "Олів'є" та "Оселедець під шубою". Свою назву він отримав завдяки верхньому шару, який за кольором і текстурою нагадує гілки мімози.

Салат "Мімоза"

Інгредієнти:

  • 370 г сардин у власному соку
  • 200 г моркви
  • 4 яйця
  • 1/4 ріпчастої або червоної цибулі
  • 250 г картоплі
  • Кілька гілочок кропу
  • 1 упаковка майонезу
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Моркву і картоплю відварити в шкірці до готовності. Остудіть і очистіть.
  2. Яйця відваріть вкруту, дайте охолонути і очистіть від шкаралупи.
  3. Злийте з рибної консерви сік, рибу викладіть в салатник з невисокими бортиками і розімніть вилкою. Видаліть видимі кісточки.
  4. Посипте зверху подрібненою цибулею і змастіть майонезом.
  5. Натріть варену картоплю на середній тертці і викладіть її наступним шаром. Трохи посоліть і змастіть майонезом.
  6. Зверху натріть моркву, посоліть і теж змастіть майонезом.
  7. Розділіть яйця на білки і жовтки. Натріть білки і на морквяний шар.
  8. Подрібніть кріп, залишивши три гілочки для прикраси. Прикрасьте салат нарізаним кропом по колу, а в центр покладіть гілочки.
  9. Жовток натріть на дрібній тертці і викладіть у вигляді квіток мімози.

Нагадаємо, раніше сайт Сегодня.Lifestyle розповідав, як приготувати класичний салат "Нісуаз". Ми також ділилися найкращими рецептами салатів з оселедця.

Дивіться відео, як приготувати салат з мідій та кальмарів:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

18 липняFood

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь