День святого Валентина настав. Якщо ви шукаєте ідеї для романтичної вечері, приготуйте смачний салат зі буряковими сердечками. До речі, стародавні римляни використовували буряк як афродизіак.
Фету в салаті ви можете замінити козячим сиром, а щоб приготувати соус вінегрет, скористайтеся нашим рецептом.
Салат на День святого Валентина
Інгредієнти:
- 4 столові ложки нарізаних волоських горіхів, підсмажених
- 450 г готового буряка (відвареного або запеченого)
- 3 склянки руколи або іншої салатної зелені
- 1/4 чашка фенхеля, нарізаного
- Соус вінегрет – для заправки
- 1/4 чашка сиру фета, нарізаного кубиками або розкришеного
Рецепт приготування:
- Готовий буряк почистіть і наріжте тонкими пластинками. Виріжте сердечка за допомогою формочки для печива.
- З'єднайте промиту рукколу (або салатний мікс), фенхель і волоські горіхи.
- Змішайте з соусом вінегрет (знадобиться кілька столових ложок).
- Перекладіть зелень на тарілку сервіровки, зверху рівномірно розподіліть буряк і фету.
- Подавайте салат з любов'ю!
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату "Капрезе" на День святого Валентина.
Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат за рецептом Олексія Суханова: