Головна Сьогодні

Салати на Великдень: ТОП-5 святкових рецептів

Кращі рецепти великодніх салатів

Великодній салат
Великодній салат
Фото: freepik.com

У 2018 року католики відзначатимуть Великдень 1 квітня, а православні християни – 8-го. На Великдень традиційно готують м'ясні та рибні страви, паски, сирні паски і крашанки, якими розговляються після закінчення 40-денного Великого посту.

Ми вибрали кілька рецептів смачних, красивих і легких весняних салатів, які допоможуть урізноманітнити ваше пасхальне меню.

Салат з редису з огірками

img_5675
Салат з редису
Фото: Ірина Павліна

Складові:

  • курячі яйця – 2 шт.
  • огірки – 2 шт.
  • редис – 5 шт.
  • зелена цибуля – 2 стебла
  • сметана або йогурт – 3-4 ст.л.
  • діжонська гірчиця – 1 ч.л.
  • сіль

Рецепт приготування:

  1. Яйця відварити круто, остудити і почистити. Нарізати кружечками або кубиками.
  2. Овочі та зелень помити під проточною водою.
  3. Редис і огірки нарізати тонкими півкільцями, зелена цибуля подрібнити.
  4. Змішати в салатниці редис, огірки, нарізану зелену цибулю і яйця. Заправити сметаною, змішаною з гірчицею, посолити.
  5. Акуратно перемішати і подавати салат разом з хрустким житнім хлібом.

Кобб салат

cobb-salad-sally-horiz-a-1800_01
Кобб салат
Фото: Simply Recipes

Складові:

Для салату:

  • салат романо – 100 г
  • авокадо – 1 шт.
  • бекон – 100 г
  • помідори – 2 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • куряче філе – 1 шт.
  • блакитний сир – 70 г

Для заправки:

  • білий винний оцет – 1-2 ст.л.
  • оливкова олія – 3 ст.л.
  • сіль і чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Бекон нарізати на шматочки і обсмажити до золотистої скоринки, після чого перекласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
  2. Яйця відварити круто, остудити, очистити і розрізати на 6-8 частин.
  3. Салат вимити й обсушити.
  4. Куряче філе розрізати уздовж на дві частини і обсмажити на що залишився після бекону жирі, приправивши його сіллю і перцем. Остудити і нарізати на кубики.
  5. Помідори нарізати на кубики, попередньо видаливши насіння.
  6. Сир і очищене від шкірки авокадо теж нарізати кубиками. М'якоть авокадо потрібно відразу ж збризнути лимонним соком, щоб вона не потемніла.
  7. У мисочці змішати масло і оцет, збити до однорідності віночком, приправити сіллю і перцем.
  8. Перемішати заправку з порваними листям салату, перемішати, потім викласти на блюдо.
  9. Зверху рядами розкласти інші інгредієнти. Подати салат на стіл і тільки після цього перемішати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Весняний салат "Олів'є"

depositphotos_24449967_m
Салат "Олів'є"
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • телятина – 500 г
  • картопля – 5 шт.
  • морква – 3 шт.
  • яйця – 5 шт.
  • червона цибуля – 1 шт.
  • консервований зелений горошок – 1 банка
  • свіжі огірки – 3 шт.
  • зелена цибуля – кілька стебел
  • сіль, мелений перець – за смаком
  • домашній майонез – до смаку

Рецепт приготування:

  1. Відварити телятину в підсоленій воді. Остудити.
  2. Відварити яйця, моркву і картоплю. Остудити і почистити.
  3. Нарізати м'ясо, яйця, морква, картопля, огірки і очищену цибулю кубиками. Зелену цибулю дрібно порубати.
  4. Змішати всі інгредієнти.
  5. Заправити салат домашнім майонезом, посолити і поперчити за смаком.
  6. Замість консервованого горошку ви можете використовувати заморожений.

Салат з пекінської капусти, курки і кукурудзи

5afbacd622f24f678860bc9c651881be
Салат з пекінської капусти і курки
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • пекінська капуста – 1 качан
  • куряче філе – 1 шт.
  • яйця – 3 шт.
  • огірки – 2 шт.
  • помідори – 1-2 шт.
  • консервована кукурудза – 1 маленька баночка
  • майонез
  • сіль
  • гірчиця
  • спеції

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе відварити в підсоленій воді зі спеціями, посмажити або запекти в духовці. Остудити і нарізати невеликими шматочками.
  2. Яйця відварити, остудити і почистити. Нарізати часточками або кубиками.
  3. Пекінську капусту тонко нашаткувати. Жорстку нижню частину використовувати не потрібно.
  4. Огірки і помідори довільно нарізати.
  5. Змішати всі інгредієнти в салатниці, посолити і заправити майонезом, змішаним з гірчицею.

Салат з тунця і овочів

cc_tunasalad_gbh007-810x540
Салат з тунця
Фото: constantchatter.com

Складові:

  • консервований тунець шматочками – 1 банка
  • помідори черрі – 250 г
  • червона цибуля – 1 шт.
  • молода солодка морква – 1 шт.
  • свіжі огірки – 2 шт.
  • молодий шпинат – маленький пучок
  • рукола – маленький пучок
  • базилік – кілька гілочок
  • білий хліб без кірок – 3 скибочки
  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Нарізати хліб невеликими кубиками й обсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки.
  2. Зелень добре помити і видалити стебла. Порвати руками в салатницю.
  3. За допомогою терки або Овочечистка нарізати очищені огірки та морква довгими пластами. Додати їх до зелені.
  4. Потім додати нарізану тонкими півкільцями цибулю, розрізані навпіл помідори черрі і шматочки тунця.
  5. Змішати в мисочці оливкова олія з лимонним соком, посолити і поперчити.
  6. Полити салат заправкою і перемішати. Посипати салат сухариками і подавати.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати класичний салат "Нісуаз". Ми також ділилися кращими рецептами салатів з оселедця. Крім цього, ми писали, як приготувати овочевий террин з вареними яйцями на Великдень.

Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат від Олексія Суханова:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь