Для салату з грибами підійдуть будь-які гриби: свіжі, мариновані, солоні і навіть заморожені. Гриби в салатах найчастіше поєднують з куркою, доповнюючи різними інгредієнтами. Заправляти салати з грибами можна як майонезом, так і оливковою олією.
Салат з куркою і грибами
Інгредієнти:
- 1 відварене куряче філе
- 200 г солоних опеньків
- 1 цибулина
- 1 солодкий перець
- 1 морква
- 3 варених яйця
- 100 г твердого сиру
- 100 г консервованої кукурудзи
- кріп
- сіль, перець
- майонез
- рослинна олія
Рецепт приготування:
- Лук подрібніть, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте разом на рослинному маслі до м'якості. Додайте солоні опеньки і готуйте ще 5 хвилин. Остудіть.
- Куряче філе, перець, яйця і сир наріжте невеликими кубиками. Кріп подрібніть.
- Перемішайте в мисці філе, обсмажені овочі, перець, яйця і сир, додайте кукурудзу і зелень. Посоліть, поперчіть і заправте майонезом.
- За допомогою кулінарного кільця порційно викладіть салат на тарілки. Прикрасьте гілочками кропу і подавайте.
Салат з шинкою і грибами
Інгредієнти:
- Морква по-корейськи – 300 г
- Мариновані опеньки – 280 г
- Зелений консервований горошок – 200 г
- Шинка або буженина – 150 г
- Картопля в мундирі – 2 шт.
- Майонез 150 г
- Мелений перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Відкрити банки з консервованим горошком і опеньками. Злити зайву рідину. Помістити опеньки в друшляк і промити їх під проточною водою.
- М'ясо порізати тонкими скибочками, потім нарізати соломкою.
- Картоплю очистити від шкірки, нарізати соломкою.
- З'єднати всі інгредієнти у великій салатниці. Заправити салат майонезом і добре перемішати.
- Викласти салат з корейської моркви на тарілку для подачі і прикрасити свіжою зеленню.
Салат з маринованими грибами і куркою
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Помідори – 1-2 шт.
- Консервована кукурудза – 200 г
- Мариновані печериці – 200 г
- Зелена цибуля – 2-3 стебла
- Майонез або йогурт для заправки – 150 г
- Сіль, спеції – за смаком
- Рослинна олія – 2-3 ст.л. ⠀⠀⠀⠀
Рецепт приготування:
- Куряче філе, помідори і зелену цибулю помити і обсушити. Яйця відварити в киплячій воді протягом 8-10 хвилин, охолодити. Злити рідину з банок з кукурудзою і грибами. Куряче філе нарізати невеликими шматочками, посипати сіллю і прянощами.
- Розігріти сковороду з рослинною олією і обсмажити шматочки філе до золотистого кольору. Остудити.
- Яйця нарізати дрібними кубиками або натерти на крупній тертці. Помідори нарізати невеликими кубиками, зелену цибулю подрібнити.
- У глибокій мисці з'єднати всі нарізані інгредієнти. Заправити салат йогуртом або майонезом, добре перемішати. Посипати зеленню і подавати.
Салат з кукурудзою, грибами і куркою
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 г
- Морква – 150 г
- Лук – 100 г
- Консервована кукурудза – 1 банка
- Гриби – 300 г
- Майонез 200 г
- Яйця – 3-4 шт.
- Сіль, перець
Рецепт приготування:
- Куряче філе відварити до готовності в підсоленій воді і дрібно нарізати.
- Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно покришити.
- Гриби почистити і нарізати дрібними кубиками. У сковороді на рослинній олії обсмажити цибулю до золотистої скоринки, потім додати моркву, злегка обсмажити.
- Далі додати гриби і смажити до того моменту, поки не википить вся рідина, це займе не менше 10 хвилин. Потім грибну суміш потрібно посолити, поперчити і остудити.
- Яйця відварити круто, а потім натерти на крупній тертці. Змішати гриби з цибулею і морквою, куряче філе, яйця і кукурудзу (рідину злити). Посолити, поперчити, заправити майонезом і відправити салат до холодильника на 3-4 години.
Салат з грибами і ананасами
Інгредієнти:
- 150 г печериць
- 1 невелика цибулина
- 1 грудка курки
- 70-100 г консервованих шматочками ананасів
- 70 г зелених оливок
- 1 невеликий болгарський перець
- 1 качан салату ромен
- Оливкова олія
- Бальзамічний оцет
- Сіль, перець
Рецепт приготування:
- Помити печериці та порізати тонкими пластинками. Почистити цибулину, порізати тонкими півкільцями. Пасерувати цибулю на 1 ст.л. оливкової олії з 2 ст.л. води. Додати туди печериці злегка обсмажити, потім закрити кришкою і довести до готовності.
- Тим часом відварити курячу грудку. Остудити при кімнатній температурі і розібрати руками вздовж волокон на шматочки.
- Зробити соус змішавши оливкову олію з бальзамічним оцтом, приблизно 3:1. Помити салатні листя, ретельно струсити і нарвати руками або крупно порізати. Викласти на порційні тарілки.
- У великій салатниці перемішати курячі шматочки з готовими печерицями. Порізати перець, оливки і покласти в салатницю, потім додати ананасові шматочки. Злегка посолити і поперчити, після акуратно перемішати дерев'яною лопаткою. Викласти готову суміш поверх салатних листків. Скропити соусом і подавати до столу.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом ролу з салатом Цезар. Ми також писали, як приготувати салат з креветками і авокадо.
Дивіться відео, як приготувати салат Цезар з куркою гриль:
Читайте також: