Найстарішому ресторану в світі виповнилося 293 роки

15 Лютого 2018, 16:16

Він знаходиться в Мадриді, Іспанія

<p style="text-align: justify;">Ресторану майже 300 років Фото: pinterest.com</p>
Ресторану майже 300 років Фото: pinterest.com

Заклад Sobrino de Botín в Мадриді впродовж 30 років тримається в Книзі рекордів Гіннесса як "найстаріший ресторан у світі". Про це пише La Vanguardia.

Іспанський ресторан не припиняє свою роботу вже 293 роки. У 1987 році заклад вперше потрапив на сторінки Книги рекордів Гіннесса і вже впродовж 30 років залишається володарем звання "Найстаріший ресторан".

Заклад відкрив в 1725 році француз Жан Ботін з дружиною. Впродовж майже трьох століть Sobrino de Botín жодного разу не припиняв роботу і не змінював своєї адреси. Ресторан як і раніше відкриває свої двері для гостей на мадридській вуличці Калле Кучіллерос поруч з площею Пласа-Майор і історичним ринком Сан Мігель.

Sobrino de Botín відомий не тільки своїм віком, але і знаменитими відвідувачами, серед яких був Ернест Хемінгуей. Заклад навіть потрапив на сторінки його книги "Фієста" ("І сходить сонце"). Герой твору називає ресторан найкращим в світі. Ще однією гордістю Sobrino de Botín є дров'яна піч, яка жодного разу не виходила з ладу впродовж 293 років. Персонал ресторану називає її справжньою коштовністю.

Найпопулярнішим блюдом закладу є смажене порося "Кочінільо", яке готують за старовинним рецептом з додаванням солодкого перцю, білого вина і естрагону. За словами кухаря Хосе Гонсалеса, кожен день в ресторані подають близько 70 порцій цього делікатесу. Вартість страви – 29 євро. Крім того, в меню входять смажена баранина "Кордеро Асад", анчоуси з перцем, іспанська кров'яна ковбаска Морсільо-де-Бургос, курячі та шинкові крокети, іберійська шинка Беллот, часниковий суп з яйцем, тушковане м'ясо з іберійською шинкою і овочами, молюски Ботін з цибульним соусом і томатним пюре, і багато іншого.

На даний час Sobrino de Botín управляється вже третім поколінням родини Гонсалес. Ресторан в своєму розпорядженні має чотири поверх і всередині виглядає як старовинна іспанська таверна. Для відвідувачів працює три зали: винний льох, зал Кастильї і зал Філіпа IV. Середній чек становить 32 євро.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, які страви варто обов'язково спробувати в Ризі. Ми також розповідали про ресторан для нудистів в Парижі

Дивіться відео про найнезвичайніші ресторани світу:

Джерело:

news.turizm.ru

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...