Головна Сьогодні

Сім страв української кухні, які варто спробувати кожному іноземцю

На честь наступаючого Дня Незалежності розповідаємо про головні українські страви

Святкові українські страви Фото: depositphotos.com
Святкові українські страви
Фото: depositphotos.com

Одна з найприємніших частин подорожі – це можливість краще пізнати місцеву їжу. Українська кухня неймовірно різноманітна, і кожен регіон має свої особливості. Однак деякі страви зробили українську кухню відомою в кулінарному світі. Від борщу до котлети по-київськи – ось сім апетитних страв, які, за версією Green Tour Ukraine, кожен іноземець повинен спробувати під час візиту в Україну.

Борщ

depositphotos_24480887_m-2015
Український борщ
Фото: depositphotos.com

Борщ - традиційний український суп, відомий у всьому світі. Одним з основних інгредієнтів цього блюда є буряк, який додає борщу інтенсивний червоний колір. Інші компоненти – картопля, морква, капуста, цибуля і м'ясо. Коли ви замовляєте борщ в українському ресторані, його зазвичай приносять зі сметаною і маленькими часниковими булочками – пампушками.

Вареники

depositphotos_29531985_m
Вареники готують з різними начинками
Фото: depositphotos.com

Ще одне традиційне блюдо в Україні – вареники. Це свого роду пельмені з різноманітними начинками. Серед найпопулярніших і, отже, найсмачніших, слід згадати картопляне пюре, гриби, капусту, варений фарш або солодкі з вишнями. Отже, вибір залежить від вас!

Сало

bacon-1155465_960_720
Сало подають з чорним хлібом і часником
Фото: pixabay.com

Сало займає особливе місце в українській кухні. Його зазвичай подають на шматку домашнього хліба із зубчиком часнику. Деякі іноземці вважають це блюдо дивним або навіть неприємним, і не можуть змусити себе спробувати свіже сире сало. Однак, якщо ви не готові їсти сало шматками, ви повинні хоча б спробувати його у вигляді хлібної намазки з травами і спеціями. Така закуска часто подається в ресторанах традиційної української кухні.

Голубці

18083133_4b77553a62c670dfa227e00a373326d7_wm
Голубці традиційно готують з м'ясом і рисом
Фото: depositphotos.com

Ця страва дуже популярна в Україні, хоча приготувати її нелегко. По-перше, ви повинні зробити начинку з рису, цибулі, моркви і фаршу, а потім загорнути її у відварені листя капусти. Після цього голубці потрібно тушкувати близько години в томатному соусі.

Котлета по київськи

kotlety
Котлета по київськи
Фото: depositphotos.com

Хоча у цієї страви французьке походження, ви напевне повинні спробувати її на однойменній батьківщині. Вам обов'язково сподобається цей соковитий курячий рулет, нафарширований часниковим маслом і сумішшю петрушки і спецій, а потім запанірований і обсмажений у фритюрі. Пам'ятайте, що розрізати котлету по-київськи треба акуратно, щоб не забризкати себе гарячим маслом.

Деруни

5f9d9035e8b238e6815af499dd879636
Деруни готують з тертої картоплі
Фото: depositphotos.com

Ця страва дуже популярна в Україні, тому що, з одного боку, її легко приготувати, а з іншого боку, вона дуже смачна! Зазвичай ці тонкі картопляні млинці подаються зі сметаною; проте вони можуть бути нафаршировані грибами або м'ясом, що робить їх ще більш ситними і соковитими.

Узвар

1940
Узвар из сухофруктов
Фото: depositphotos.com

Узвар – традиційний напій із сухофруктів, в основному з яблук, слив і груш. Цей корисний освіжаючий напій – прекрасний вибір для спекотних літніх днів. Його також подають під час святкової різдвяної вечері.

Обов'язково спробуйте всі ці смачні страви під час вашого наступного перебування в Україні!

Нагадаємо, раніше ми писали, в якій країні найбільш здорова кухня. Ми також розповідали про найкорисніші страви української кухні.

Дивіться відео, як голлівудські зірки "фанатіють" від українського борщу:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

18 липняFood

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь