Головна Сьогоднi

Сім ідей, як використовувати овочі та фрукти, що залежалися

Сьогодні творчий підхід до переробки залишків з холодильника – наймодніший що ні на є тренд

<p style="text-align: justify;">Що робити з літнім урожаєм Фото: pixabay.com</p>
Що робити з літнім урожаєм Фото: pixabay.com

Якщо у вас в холодильнику залежалися переспілі банани або помідори, не поспішайте їх викидати. Ми розповімо, як використовувати овочі та фрукти, що залишилися, для приготування смачних страв.

Помідори

tomato-2823820_960_720
З помідорів вийде смачний соус
Фото: pixabay.com

Томати – відмінна основа для соусу в італійському стилі. Очистіть томати від шкірки (для цього їх потрібно опустити на хвилину в окріп), подрібніть блендером в пюре і протушкувати на сковороді разом з обсмаженою до м'якості цибулею, подрібненим часником і сушеними італійськими травами. Такий соус можна використовувати для приготування спагеті і домашньої піци.

Цукіні, гарбуз і баклажани

life-863705_960_720
Баклажани і цукіни можна спекти на грилі
Фото: pixabay.com

Розріжте помиті овочі на шматочки, збризніть оливковим маслом і лимонним соком, додайте прованські трави за смаком і залиште маринуватися на 30 хвилин. Після цього запечіть в духовці або на грилі до м'якості.

Банани

bananas-1642706_960_720
Банани можна заморозити для пирогів і смузі
Фото: pixabay.com

Коли банани темніють, багато людей їх просто викидають, не знаючи, що з них можна приготувати чудові десерти. З перестиглих бананів виходять відмінні кекси, оладки, запіканки, смузі і навіть морозиво.

Яблука

apple-661726_960_720
З яблук вийде смачна начинка для пирога
Фото: pixabay.com


Очищені яблука можна нарізати кубиками і протушкувати на вершковому маслі разом з цукром і корицею. Такий соус стане хорошим доповненням до морозива, пирогів і страв зі свинини.

Лимони

tea-with-lemon-783352_960_720
Лимони можна додати до чаю
Фото: pixabay.com

Нарізаний тонкими півкільцями фрукт слід заморозити, розклавши на обробній дошці, і тільки після цього відправити в пакет і повернути до морозилки. Такі шматочки лимона можна додавати до чаю, глінтвейна, пирогів і компотів. Зберігатися в морозильній камері лимон може мінімум три місяці.

Зелень

basil-932079_960_720
Зелень можно додати до соуса чи супу
Фото: pixabay.com

Вона теж піддається заморожуванню. Після миття і просушування акуратно розкладіть трави на деку в один шар і залиште приблизно на 2 години. Потім складіть в пакет або пластиковий контейнер.

Виноград

healthy-1283162_960_720
Виноград можна заморозити
Фото: pixabay.com

Зберіть виноградинки зі стебла, помийте і обсушіть. Складіть в пластиковий пакет і заморозьте. Заморожений виноград можна додати в келихи з вином або шампанським для охолодження, а ще з ними можна приготувати сангрію.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як швидко і легко очистити ягоди від кісточок. Крім цього, ми розповідали про найнизькокалорійніші ягоди і фрукти.

Дивіться відео, як вживати фрукти з користю для організму:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв