Шашлик готується тільки над вугіллям без полум'я. Жар вугілля дозволяє і достатньо просмажити м'ясо, і красиво його зарум'янити. Зазвичай шашлик готується 15-20 хвилин.
Шашлик зі свинини у простому цибульному маринаді
Складові:
- 2 кг свинячого ошийка
- 500 г ріпчастої цибулі
- сіль, чорний мелений перець
Рецепт приготування:
1. М'ясо помити і порізати на шматки.
2. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Її також можна подрібнити блендером.
3. М'ясо посолити, поперчити і перемішати з цибулею. Залишити маринуватися на 2 години.
4. Дістати м'ясо з маринаду і струсити надлишки. Нанизати свинину на шампури.
5. Підготувати вугілля. Воно не має бути занадто розпечене. Обсмажити до м'ясо до готовності, час від часу перевертаючи.
Шашлик зі свинини з цибулею та спеціями
Складові:
- 2 кг нежирної свинини
- 500 г ріпчастої цибулі
- хмелі-сунелі
- спеції для шашлику
- спеції для свинини
- морська сіль
Рецепт приготування:
1. У велику миску викласти нарізану кільцями цибулю.
2. Зверху покласти м'ясо, нарізане шматочками розміром із сірникову коробку. Додати спеції.
3. Потім чергуючи шари (цибуля, свинина, прянощі), викласти все м'ясо.
4. Накрити миску тарілкою і поставити зверху щось важке (наприклад, банку з водою).
5. Залишити маринуватися на ніч.
Шашлик в часниково-цибульному маринаді з помідорами
Складові:
- 1.5 кг м'яса (курки або свинини)
- 3 цибулини
- 5 зубчиків часнику
- 300 г помідорів
- суміш мелених перців
- сушені італійські трави
Рецепт приготування:
- Порізати м'ясо середніми шматками. Додати дрібно нарізані помідори.
- Далі подрібнити часник, нарізати півкільцями цибулю і додати все до м'яса. В кінці додати спеції. Накрити кришкою і залишити на 2-3 години.
- Нанизати м'ясо на шампури і обсмажити над вугіллям до готовності.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом. Ми також повідомляли, скільки вам обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику
Дивіться відео, як оригінально приготувати шашлик:
Читайте також: