Літню вечерю часто хочеться завершити якимось освіжаючим десертом. А желе – найсмачніший і найлегший десерт, який тільки можна уявити.
Дивіться відео, як приготувати сметанне желе з сиром і ягодами:
Ми розповімо, як зробити желе з вершків з полуницею. Воно готується дуже просто, але його смак вас неодмінно потішить. Полуницю в рецепті можна замінити малиною, вишнею або чорницею.
Вершкове желе з полуницею
Складові:
- 250 г полуниці
- 200 мл вершків
- 2 ст. ложки желатину
- 3 ст. ложки цукру
- 50 мл холодної води (для замочування желатину)
- 100 мл гарячої води
Рецепт приготування:
- Желатин залийте холодною водою і залиште для набухання. Залийте гарячою водою і розведіть.
- Влийте вершки і нагрівайте, не доводячи до кипіння. Всипте цукор і перемішайте, щоб він повністю розчинився.
- Полуницю розріжте і викладіть в креманки. Залийте вершковою сумішшю і поставте в холодильник на кілька годин, щоб желе повністю застигло.
Порада: Нарізану полуницю можна також викласти в пласку ємність, залити вершками з желатином і дати застигнути. Готове желе нарізати кубиками і подавати як цукерки.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати вершкове желе з шампанським. "Сьогодні" також ділилися рецептом мандаринового желе з горілкою від Даші Малахової.