I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Супи з щавлю: ТОП-5 рецептів для весняного обіду

Щавлеві супи однаково хороші і в гарячому, і в холодному вигляді

Уже настав час, коли на столі з'явилася чудова весняна страва – зелений борщ зі свіжого щавлю. Але з цієї кислуватої зелені можна зварити не тільки борщ, а й інші смачні і корисні супи.

Для приготування перших страв важливо використовувати молоді листочки, оскільки під дією сонячних променів в зелені накопичується занадто багато щавлевої кислоти.

Реклама

Зелений борщ з молодою кропивою і м'ясом

5_ls.1523289468
Зелений борщ з кропивою і щавлем
Фото: depositphotos.com
Реклама

Інгредієнти:

  • 400 г м'яса
  • 3 картоплини
  • 100 г рису
  • 3 яйця
  • по 0,5 пучка щавлю і молодої кропиви
  • 4 варених курячих яйця або 8-10 перепелиних
  • сіль, мелений перець
  • 2 л води
  • сметана

Рецепт приготування:

Реклама
  1. М'ясо помити і залити холодною водою. Довести до кипіння, зняти піну і варити до майже повної готовності.
  2. Картоплю почистити і нарізати кубиками. Додати до бульйону разом з промитим рисом. Приправити сіллю і перцем.
  3. За 10 хвилин до кінця приготування додати промиту і нашатковану зелень.
  4. Дістати з бульйону м'ясо, розрізати його на шматочки і повернути до бульйону. Знову довести до кипіння і зняти з вогню.
  5. Подавати зелений борщ разом зі сметаною і половинками варених яєць.

Рибна ботвінья

depositphotos_37167047_m
Ботвінья на квасі з рибою
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  •     1 літр хлібного квасу
  •     500 г необробленої риби або 200 г рибного філе
  •     300 г щавлю
  •     4 столові ложки рубаної зеленої цибулі
  •     3 листочки зеленого салату
  •     200 г свіжих огірків
  •     3 чайні ложки тертого хрону
  •     терта лимонна цедра
  •     сіль
  •     цукор
  •     3 столові ложки рубленого кропу

Рецепт приготування:

  1.     Насамперед в окремому посуді доведеться відварити рибу. Коли охолоне, м'якоть відокремте від кісток, видаліть шкіру і обробіть на великі шматки.
  2.     Паралельно варимо щавель. Через кілька хвилин, коли він буде готовий, пропускаємо його через сито.
  3.     Залишилося тільки покласти до квасу пюре з щавлю, подрібнене листя салату (бажано це зробити руками), шматочки огірка, зелену цибулю, заправити хроном, сіллю, цукром і тертою лимонною цедрою.
  4.     А тепер відправляємо холодник до холодильника приблизно на півгодини. Рибу кладемо в останній момент прямо в тарілки і заливаємо ботвіньєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Суп з щавлю з грудинкою і вареним яйцем

43_ls.1524764955
Суп-пюре з щавлю
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 600-700 мл м'ясного або овочевого бульйону
  • 300-400 г щавлю
  • 1-2 шт. авокадо
  • 8 листочків м'яти
  • 6 листочків базиліка
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст.л. ложка оливкової олії
  • 80 г копченої грудинки
  • перепелині або яйця, зварені круто
  • сіль, мелений перець
  • сметана

Рецепт приготування:

  1. Зварити бульйон.
  2. Підсмажити грудинку, нарізану невеликими кубиками.
  3. До киплячої води додати щавель, м'яту і базилік. Варити 30 секунд.
  4. Збити блендером щавель, м'яту, базилік, грудинку, часник, авокадо і оливкову олію, додавши при цьому ополоник бульйону. Повинна вийти однорідна маса.
  5. Перемішати цю суміш з бульйоном, посолити за смаком.
  6. Подавати суп разом з половинками варених яєць і сметаною.

Французький щавлевий суп

__o77xw3d1dw_prt7-grg2bkote1m_pyp0cffpyhefy9sxchuip7dsd1vopr7q4dpsv8wncntemiat5ay0o3gafb1dkvfluav-u6l67o8x2-ab55oqccuuks2zivqerk
Французький суп з щавлю
Фото: laperla-foto.livejournal.com

Інгредієнти:

  • 400 г щавлю
  • 1,5 л води
  • 400 г черствого білого хліба
  • 375 мл молока
  • 250 мл крем-фреш або сметани
  • 30 г вершкового масла
  • сіль
  • мелений чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Дрібно посікти щавель.
  2. У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло, додати щавель і томити, помішуючи, на повільному вогні 10 хвилин.
  3. Хліб нарізати дрібними кубиками. Окремо закип'ятити воду і залити нею щавель, додати хліб, посолити за смаком. Знову довести рідину до кипіння, зменшити вогонь і варити, періодично помішуючи, 30 хвилин.
  4. Змішати молоко і крем-фреш, влити до супу, ретельно перемішати, поперчити за смаком, ще раз довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Подавати гарячим.

Суп-пюре з щавлю і картоплі з грінками

depositphotos_48792773_m
Суп-пюре з щавлю з картоплею
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 400 г щавлю
  • 2 яйця
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 200 мл вершків
  • сіль
  • білий хліб для сухариків

Рецепт приготування:

  1. Овочі почистити, помити і нарізати.
  2. Лук з морквою обсмажити на вершковому маслі до м'якості. Залити 2 л окропу, додати картоплю і варити до готовності.
  3. Щавель помити і нарізати. Додати до каструлі і готувати ще 5 хвилин.
  4. Яйця збити виделкою і, помішуючи, додати до супу. Вимкнути плиту і дати супу трохи охолонути. Злити частину бульйону.
  5. Хліб без скоринок нарізати кубиками і підсушити в духовці або на сковороді.
  6. Додати вершки і збити суп занурювальним блендером. Довести суп до бажаної консистенції бульйоном. Прогріти і подавати разом з грінками.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав про найкорисніші види зелені. Ми також ділилися рецептом весняного супу з черемші. Крім цього, ми розповідали, як зварити суп із зеленого горошку.

Дивіться відео, як зварити колумбійський картопляний суп:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти