Головна Сьогоднi

Суп-пюре з молодої моркви: рецепт Джеймі Олівера

Легкий і смачний весняний суп з домашніми коржиками

<p style="text-align: justify;">Морквяний суп-пюре Фото: pixabay.com</p>
Морквяний суп-пюре Фото: pixabay.com

Цей морквяний суп-пюре порадує своїм яскраво-оранжевим кольором і збалансованим смаком. Джеймі Олівер рекомендує подавати його разом з фенхелевими коржами домашнього приготування.

Суп-пюре з моркви і фенхелю з коржиками

Складові:

Для супу:

  • 1 кг очищеної моркви
  • 2 головки фенхелю
  • 1 очищена цибулина
  • оливкова олія
  • 2 неочищених зубчики часнику
  • 1,5 літра овочевого бульйону
  • 100 мл нежирних вершків

Для коржів:

  • 1 ч. л. насіння фенхелю
  • 250 г борошна грубого помелу
  • пів упаковки дріжджів швидкої дії
  • 1 ч. л. цукру
  • оливкова олія

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Запечіть в розігрітій до 190 градусів духовці крупно нарізані моркву, фенхель і цибулю з двома ложками оливкової олії протягом 20 хвилин. Потім додайте неочищені зубчики часнику і поверніть в духовку ще на 20 хвилин.
  2. Очистіть часник, помістіть овочі в каструлю з киплячою водою або овочевим бульйоном і варіть 15 хвилин. Збийте занурювальним блендером до однорідної маси.
  3. Тепер зробіть коржики. Обсмажте насіння фенхелю на сухій сковороді протягом 30 секунд, поки не з'явиться аромат. Розтовчіть їх в ступці. Додайте в миску з борошном половину чайної ложки солі і товчене насіння фенхелю. Розчиніть дріжджі і цукор в 100 мл гарячої (не киплячою) води, потім додайте цю суміш в миску з борошном і розминайте, поки у вас не вийде м'яке, але не липке тісто. При необхідності додавайте по чуть-чуть води. Покладіть тісто в змащену маслом миску і залиште в теплому місці на півгодини. Потім розділіть тісто на 8 частин і кожну розкачайте в тонкий овал (стежте, щоб він за розміром не був більше сковороди, на якій будуть готується коржі). У міру готовності прокладайте коржі папером для випікання, щоб вони не склеїлися.
  4. Обсмажте коржі на розігрітій сковорідці, по парі хвилин з кожного боку.
  5. Підігрійте суп і змішайте його з вершками. Подавайте разом з теплими коржами.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав про найкорисніші види зелені. Ми також ділилися рецептом весняного супу з черемші. Крім цього, ми розповідали, як зварити суп із зеленого горошку.

Дивіться відео, як зварити колумбійський картопляний суп:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв