Головна Сьогоднi

Свинина з яблуками в духовці: рецепт Юлії Висоцької

Святковий рецепт приготування м'яса

<p style="text-align: justify;">Свинина, запечена з яблуками. Фото: depositphotos.com</p>
Свинина, запечена з яблуками. Фото: depositphotos.com

Поєднання свинини і яблук давно стало класичним. Юлія Висоцька запікає свинячу шию в духовці, попередньо покривши її паніруванням з яблук, шавлії і хлібних крихт. Виходить дуже смачно і незвично.

Свинина з яблуками від Юлії Висоцької

Інгредієнти:

Для начинки:

  • хліб білий – 1 батон
  • великі ароматні яблука – 2 шт.
  • цибуля червона – 1 шт.
  • шавлія – 1 пучок
  • рослинна олія – 4 ст. л.
  • перець чорний мелений – 1 щіпка
  • сіль морська – 1 щіпка

Для свинини:

  • грудинка або шийна частина свинини – 1 кг
  • лимон – 1 шт.
  • перець чорний мелений – 1 щіпка
  • сіль морська – 1 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 250 °С.
  2. Цибулю почистити і дрібно нарізати.
  3. Розігріти в сковороді 2 ст. ложки рослинної олії і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
  4. Яблука нарізати часточками, додати до цибулі і обсмажити їх до повної готовності.
  5. З хліба зняти шкірку, поламати м'якоть на невеликі шматочки.
  6. Змішати щіпку солі, дрібку перцю і рослинне масло, що залишилося, скропити цією сумішшю хліб, розкласти його на деку і поставити в розігріту духовку на 10-15 хвилин – він повинен зазолотитися.
  7. Яблука і цибулю перемішати з сухарями і шавлією, злегка потовкти ложкою.
  8. Зрізати цедру з лимона і нарізати її тонкими смужками.
  9. На середину пласта викласти яблучну начинку, загорнути його рулетом, перев'язати мотузкою. Посипати цедрою лимона.
  10. Запікати в розігрітій духовці 20 хвилин, зменшити вогонь до 160 °С і томити ще 45-60 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячих реберець барбекю на грилі. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати свинячий шашлик на мінеральній воді. Крім цього, ми писали, як приготувати свинину, фаршировану овочами.

Дивіться відео, як вибрати свинину для шашлику:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв