Табуле рекомендується подавати вже після основних закусок, так як салат прекрасно "осаджує" вже з'їдену їжу і усуває наслідки "ледачого" шлунка.
Табуле по-ізраїльських
Складові:
- Крупа кускус – 0,5 склянки
- Вода – 2/3 склянки
- Огірок – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Болгарський перець, червоний, зелений і жовтий – по 0,5 шт.
- Свіжі трави: петрушка, кінза, базилік, кріп, м'ята – по 5 г
- Часник – 2-3 зубчики
- Лимон – 0,5 шт.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Заливаємо кускус гарячою водою і залишаємо запарюватися на 5 хвилин. Або ж заливаємо крупу водою і готуємо на сковороді 5 хвилин, помішуючи. У кашу для кольору можна додати куркуму.
- Зелень нарізаємо дуже дрібно, додаємо до неї сік з половинки лимона і оливкову олію, видавлюємо часник, солимо – виходить заправка для салату.
- Овочі нарізаємо дуже дрібно, додаємо до них готовий кускус, перемішуємо, поливаємо заправкою, ще раз перемішуємо, прикрашаємо гілочкою петрушки. Подаємо салат холодним.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати табуле з булгура. Сайт "Сьогодні" також розповідав, як приготувати ліниві голубці з кускус в духовці. Крім цього, ми ділилися рецептом фаршированих помідорів з кускусом.