Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Таємниці суперфуду: що приготувати з ідеального замінника шоколаду – кероба

Солодкий без цукру і стимулює викид гормонів щастя

Уновомупроекті"Сегодня"ми кожного місяцярозповідати про "суперфуди" — продукти, які називають їстівними ліками. Яквони"працюють",якправильноїхвживатиікомупротипоказані-читайтевідповідінацітаіншіпитання.
Якщовине уявляєтежиттябезчашкиароматногокакаоабогарячогошоколаду,обов'язковоспробуйтекероб.У порівняннізциминапоями,вінабсолютногіпоалергенний,міститьбільшекориснихречовиніприцьому-не меншесмачний.

Зовнікеробцепорошоккоричневогокольору.Отримуютьйогозсушенихстручківріжковогодерева.Сиріплодинеїстівні,аосьякщоїхнезрілимизірватиірозкластинасонці,вонистанутьсолодкими.За смакомкеробнагадуєкакаозцукром.Завдякинатуральнійсолодощіприйогоприготуванніцукордодаватине треба.ДієтологТетянаФіалковарозповіла,якіщеперевагимаєкероб.

Користь: тонізує і чистить судини

Кероб – продукт номер один, яким повинні обзавестися ласуни, адже це здорова альтернатива магазинним солодощам і звичайного цукру. Завдяки солодкуватому смаку його навіть використовують в якості замінника цукру. Причому він дозволений хворим на цукровий діабет.
Не менш важлива якість кероба – гіпоалергенність: його можна їсти маленьким дітям і вагітним жінкам. Можна вживати порошок і тим, у кого є проблеми зі шкірою: нові висипання не з'являться, тоді як цукор і солодощі, що містять його, можуть спровокувати їх виникнення.

Суперфуд містить багато вітамінів А, D і групи В, а також фосфору, кальцію, калію, магнію і заліза. Ще одна корисна властивість: кероб знижує рівень холестерину, а при щоденному застосуванні навіть допоможе трохи "почистити" судини. На відміну від какао і кави, він не містить психотропних речовин – кофеїну і теоброміну, тому його можна людям з підвищеним тиском. Також в продукті немає фенілетіламіна і фромаміна (є в каві і какао), саме вони стимулюють спазми судин і викликають головні болі. Але задоволення від чашечки кероба ви отримаєте, адже він впливає на мозок, стимулюючи викид гормонів задоволення. Бадьорість і тонус гарантовані! А щоб остаточно підкорити вас, до перерахованого вище варто додати, що кероб – низькокалорійний продукт.

Прийом: не вживати з молочним

Керобпродаєтьсяу виглядіпорошку,всиромуіобсмаженомувигляді.Кращевіддатиперевагу першому варіанту:вньомузберігаєтьсябільшемікроелементівівітамінівгрупиВ.Притермічній обробціпоживнацінністьзнижується,алесмакстаєбільшнасичений.Придбатикеробможнавмагазинахздоровоїпродукціїабоінтернеті.Підробокнемає,200-300грамівобійдетьсяприблизнов150-200гривень.

Серед протипоказань до вживання кероба тільки індивідуальна непереносимість. Але таке трапляється вкрай рідко. Поєднувати суперфуд можна абсолютно з усіма продуктами. Але якщо хочете отримати максимальну кількість поживних компонентів, краще не змішувати його з молочними продуктами: вони сповільнюють засвоєння корисних речовин організмом. Рекомендована добова доза – 15 грамів (дітям) та 30 грамів (дорослим). Кероб щодо нешкідливий, і передозування не є небезпечним, але якщо з'їсте його занадто багато, можлива алергія у вигляді шкірних висипань.

Такожзплодівріжковогодереваварятьсироп(пекмез).Темно-коричневогокольору,зтягучоютекстурою,вінсхожийнарідкийшоколад,солодкийнасмак,алене нудотний.Нимможнаполиватиготовістрави,наприклад,сирники,млинчикиабододаватизамістьцукруприприготуваннідесертів.На відмінувідмеду,сиропріжковогодереване боїтьсявисокихтемператур:підїхвпливомвінне виділяєканцерогени.Цінапляшкисиропу350г-близько300грн.

Ароматний напій

Керобнатваринномумолоцімаєдужеприємнийароматінасиченийсмак.Алеякщохочетебільшвітаміннийнапій,віддайтеперевагуводіаборослинномумолоку.

Знадобиться (на 1 порцію):

  • порошок кероба 2 ч.л.
  • молоко чи вода 200 мл
  • кориця щіпка

Приготування (10 хвилин):

Просійтекеробвокремумиску.Нагрійтемолоко(абоводу)до40°,влийтетрохивпосудзкеробомізбийте вінчиком.Решту молокапоставтенаплиту.Коливононагріється(алещене закипить),влийтевкаструлюрозведенийкероб.Доведітьдокипіння,помішуючи.Яктількинапійпочнезакипати,знімітьзплити.Перелийтевчашку,присиптекорицеюіпийте!

Ніжний пиріг

Порошоккероба можнавикористовуватиу всіхрецептах,деєкакао,зрозрахунку1:1.Головне-передприготуваннямйогопотрібнопросівати,щобусунутигрудочок.

Знадобиться (на 4 порції):

  • яйця 2 шт.
  • цукор 150 г
  • борошно 1,5 ст.
  • порошок кероба 3 ст.л.
  • молоко 1 ст.
  • рослинна олія 3/4 ст.

Приготування (1,5 год):

Яйцярозітрітьзцукром,влийтевцюсумішмаслоімолоко.Просійтеборошно,додайтекеробівсеперемішайте.Потімз'єднайтеобидвісумішііперемішайте,покине отримаєтеконсистенціюгустої сметани.Вилийтетістоу формуівідправляйтеврозігрітудуховку.Випікайтепри180°25хвилин.

Шоколад з керобом

Знадобиться (для плитки в 100 гр):

  • порошок кероба 35 г
  • какао-масло 70 г
  • ваніль,горіхи,родзинкиза смаком

Приготування (1 година):

Розтопітьнаводяній банікакао-масло.Додайтеванільіперемішайте.Потімпочинайтепотрохувсипатикероб.Ретельновимішуйте,щобне утворювалисягрудочки.За консистенцієюмасаповиннавийдесхожанарідкусметану.Якщовивсипалищене веськероб,алевийшланеобхіднаконсистенція,не додавайтебільшепорошок.Вимішайтемасу,додайтегоріхизродзинкамиірозкладітьпо формах.Дайтезлегкаохолонутиіпоставтевхолодильникдозатвердіння.Зазвичайцевідбуваєтьсяза30хвилин.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook, Twitter, Telegram

Джерело: Liferead.media

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів