Яблука та груші за ціною золотих прикрас! Чому ці фрукти так багато коштують, і які з них визнали найдорожчими в світі?
Банани Гокусен
Банани Гокусен вирощують в екологічно чистому районі Філіппін на висоті 500 метрів над рівнем моря. Кожен такий фрукт упакований в окрему коробку і має серійний номер. Як запевняє виробник – компанія Dole, ці банани на 36,5% солодші, на 33,4% духмяніші та на 40% ніжніші звичайних бананів.
Секрет в тому, що банани Гокусен виведені з понад 100 сортів і об'єднують їхні найкращі якості. Один такий фрукт важить рівно 200 грамів і коштує шість доларів. Продаються банани в надзвичайно обмеженій кількості.
Відзначимо, що звичайний банан важить приблизно 100 грам і не може коштувати шість доларів.
Груші у вигляді Будди
Груші у вигляді маленьких Будд придумали вирощувати китайські фермери. Вони закріплюють на плодах прозорі пластикові форми, і під час дозрівання груші отримують вигляд маленької скульптури. Легенда, що виправдує високу ціну кожної груші – дев'ять доларів, говорить, що ці плоди дарують безсмертя.
Тренд підхопили українські фермери, і тепер вирощують "зіркові" огірки, кубічні кавуни та яблука у формі серця.
Яблука Секаї Ші
Секаї Ші – найдорожчі яблука у світі. Вони не тільки смачні, але й дуже великі та красиві. Їхня назва в перекладі з японської мови означає "номер один у світі".
Сорт виведено в Моріока 1974 року. Японські селекціонери створили цей сорт шляхом схрещування двох смачних сортів яблук – Ред Делішес та Голден Делішес. Вартість одного яблука – від 21 долара. В ящику їх всього 28 штук.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Чорний кавун Денсуке
Кавуни Денсуке ростуть тільки на острові Хоккайдо. Вага плоду, покритого темно-зеленою, майже чорної шкіркою, досягає часом 11 кілограмів. Урожай чорного красеня – не більше 10 тисяч штук. Незвичайний вигляд і обмежений "наклад" визначають вартість ласощів – приблизно 250 доларів.
Одного з найдорожчих кавунів Денсуке було продано на аукціоні 2008 року. Тоді плід "пішов" за 650 тисяч ієн (5 700 доларів).
Диня Юбарі
Сорт виведено японськими селекціонерами 1961 року шляхом схрещення двох сортів канталуп: англійського Earl's Favourite і сорту Spicy від американської фірми Burpee. Це змішання дало новому сорту Король Юбарі (Yubari King) незвичайний яскравий смак: солодкий і дуже соковитий від Earl's Favourite і гострий та надзвичайно солодкий від Spicy. Колір м'якоті помаранчевий, як і у всіх канталуп.
Незважаючи на претензійну назву і високу ціну (від декількох сотень до десятків тисяч доларів за штуку), королівська диня Юбарі зовсім не відрізняється великим розміром: середня вага плоду всього лише 600 г, максимальна – 1,5 кг.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про найнезвичайніші фрукти у світі. Сайт "Сегодня" також склав рейтинг найдорожчих десертів.