I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

ТОП-5 рецептів соусів на всі випадки життя

Учасниця "МастеШеф. Кулінарний випускний" Мирослава Стандартюк поділилася рецептами базових соусів

Шукайте, як приготувати смачний соус для ваших улюблених страв? Учасниця "МастерШеф" Мирослава Стандратюк розповіла, як приготувати п'ять базових соусів: пряну оцтову заправку, яка відмінно підійде для сирних салатів і холодного ростбіфа, масляний соус для ньоккі (галушки), анчоусного-розмариновий соус для риби, бер-блан, який доповнить смак будь-яких зелених овочів, і знаменитий голландський соус – він відмінно поєднується з морепродуктами, овочами і є невід'ємним компонентом страви яйця Бенедикт.

Пряна оцтова заправка

Реклама
lambs-lettuce-3114288_960_720
Оцтова заправка

Складові:

Реклама
  • 8 столових ложок білого винного оцту
  • 2 шт. гвоздики
  • 1 зірочка бадьяна
  • 10 столових ложок оливкової олії
  • морська сіль, чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Вилити оцет в каструлю, додати гвоздику, бадьян і трохи води.
  2. Довести до кипіння і зменшити вогонь вдвічі.
  3. Дати пряного оцту охолонути і вилити в банку.
  4. Додати оливкову олію, сіль і перець. Закрити кришку і струснути.

Масляний соус

Реклама
depositphotos_41188253_m
Масляна заправка
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 125 г масла
  • 1 ополоник овочевого бульйону або води
  • цедра 1 лимона
  • жменю свіжонатертого пармезану

Рецепт приготування:

  1. Поставити на вогонь сковорідку. Розтопити в ній масло з дрібкою солі і перцю.
  2. Коли масло розтане, додати бульйон або воду і струшувати сковороду круговими рухами так, щоб соус став схожий на крем.
  3. Зняти з вогню, додати цедру лимона і жменю тертого пармезану.

Анчоусного-розмариновий соус

olive-oil-1968846_960_720_01
Розмаринова заправка
Фото: pixabay.com

Складові:

  • гілочка свіжого розмарину
  • 10 філе анчоусів
  • сік одного лимона
  • оливкова олія

Рецепт приготування:

  1. Листя розмарину відокремити і дуже дрібно порізати.
  2. З анчоусів злити масло і також дуже дрібно порізати.
  3. У ступці розтерти листя розмарину в пасту. Додати філе анчоусів і розтирати до темно-зеленого кольору.
  4. Додати лимонний сік, трохи оливкового масла, сіль і перець і перемішати, щоб отримати рідкуватий соус.

Бер-Блан

salad-1330609_960_720
Білий соус
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 200 мл білого вина
  • 1 цибуля-шалот
  • свіжа петрушка
  • 1 лавровий лист
  • 170 г вершкового масла
  • 4 горошини чорного перцю

Рецепт приготування:

  1. У маленьку каструльку влити вино, покласти трави і горошини перцю, довести до кипіння і потримати на повільному вогні 3-4 хвилини, щоб випарувати наполовину.
  2. Зняти з вогню. Приправлене вино процідити крізь сито в миску.
  3. Поставити миску на водяну баню, на дуже малий вогонь і, збиваючи, додавати по одному кубики масла, даючи їм розтопити.

Голландський соус

depositphotos_5586321_m
Голландський соус
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 1 яєчний жовток
  • 50-60 г вершкового масла
  • лимонний сік
  • холодна вода

Рецепт приготування:

  1. На малому вогні в каструлі розтопити вершкове масло і трохи охолодити.
  2. У жовток додати трохи води і лимонного соку і збити віночком.
  3. Посудина з жовтком поставити на водяну баню і обов'язково збивати віночком.
  4. У прогрітий жовток по троху додавати розтоплене масло і збивати. Якщо під час приготування соус на водяній бані почне братися грудками або розшаровуватися – відразу, не припиняючи збивати віночком, додати столову ложку холодної води. І ще одне зауваження: чим більше вершкового масла додати до соусу, тим густіше він буде.
  5. В кінці приготування до соусу при необхідності додати ще трохи лимонного соку, сіль і перець.

Нагадаємо, в сьомому випуску "МастерШеф" 8 сезон учасники готували страви класичної кухні. А у восьмому кулінари-аматори ловили курей і копали картоплю.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти