З класичними маки з лососем і спрінг-ролами покінчено, страви азіатської кухні пропонують нові свіжоприготовані і корисні новації.
Бао-бургер
Це бургер на азіатський мотив. Хліб, який використовують для приготування бургера, – це китайська парова булочка бао, що наповнюють куркою або маринованою яловичиною, овочами та соусом. Як гарнір рекомендується ніжна картопля фрі.
Ангельський бісквіт
Це повітряне тістечко, що тане в роті, для приготування якого використовують яйця, борошно і цукор. Бісквіт ідеально підходить для тих, хто стежить за своєю фігурою, так як до його складу не входить масло. На сьогоднішній день існує кілька смаків ангельського бісквіта: ванільний, шоколадний, матчу, пасифлора.
Кімчхи
Для приготування кімчхи використовують гострий стручковий перець і квашені овочі, такі як пекінська капуста, яка може бути приправлена морепродуктами. Гостре, соковите кімчхи – це низькокалорійне і корисне блюдо. Краще готувати цю страву самостійно вдома, так як при його приготуванні в промислових умовах використовуються різні домішки.
Бан Мі
Це сендвіч, для якого хліб виготовляють з рисової муки. В якості начинки використовують мариновані овочі (морква, білий редис), рубане м'ясо або м'ясний паштет. Для вегетаріанців м'ясо замінюють соєвим сиром тофу або сейтан.
Бабл Ті
Це напій на основі міксу з чаю, сиропу або молока і перлин тапіоки. Існує безліч смаків Бабл Ті.
Баоцзи
Баоцзи – китайське блюдо, яке представляє собою невеликі пиріжки зі свининою, чорними грибами, спеціями та рибним соусом.
Дімсам
Дімсам – традиційне блюдо азіатських країн. Тісто готують на основі крохмалю, води і рослинної олії. Начинки можуть бути різні. Соус на ваш смак: гострий або солоний.
Нагадаємо, у Києві стає популярною в'єтнамська кухня. Щоб зрозуміти в'єтнамську кухню, треба не боятися експериментувати і бути готовим до великих порцій, жартують кухарі.
Дивіться відео про найдорожчі страви світу: