Ніщо так не зігріє після осінньої прогулянки, як келих правильно приготовленого глінтвейну. До того ж гаряче вино – прекрасний засіб від застуди. Ділимося кількома смачними рецептами цього напою.
Класичний глінтвейн складається з червоного вина, цукру або меду, спецій і фруктів. Інгредієнти закидають в каструльку, заливаються вином і все підігрівається до 70 ºС. Калорійність глінтвейну – 195 ккал на 100 г.
Як приготувати глінтвейн: рецепт з апельсином
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 1 пляшка хорошого сухого вина
- 1/2 нарізаного апельсина
- 1/2 нарізаного лимона
- 1 паличка кориці
- 1 бутон гвоздики
- Кілька зірочок бадьяна
- Мед або тростинний цукор – 2-3 ст.л.
Спосіб приготування:
- З'єднати всі інгредієнти.
- Варити на слабкому вогні або в мультиварці на режимі "Тушкування" з відкритою кришкою. Головне – не дати глінтвейну закипіти. Він повинен нудитися близько 15 хвилин.
- Перелити напій у жароміцні склянки і подавати.
Глінтвейн: рецепт з фруктами
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 1 пляшка червоного сухого вина
- 80 г цукру або меду
- 1 апельсин
- 1 корінець свіжого імбиру
- 1 жменя родзинок
- 4 палички кориці
- 10 коробочок кардамону
- 7-8 бутонів гвоздики
- 2-3 зірочки бадьяна
- 150-200 г заморожених ягід
- 150 г ягідного лікеру
- 1 яблуко
Спосіб приготування:
- Зняти з апельсина цедру овочечисткою, вичавити сік. Яблуко нарізати часточками, родзинки промити. Очищений імбир тонко нарізати.
- Всі інгредієнти з'єднати у великій каструлі, поставити на невеликий вогонь і довести до температури 70-75 º С – при цій температурі починають з'являтися маленькі бульбашки. Доводити до кипіння глінтвейн не можна.
- Зняти з плити, за бажанням дати трохи настоятися і процідити в келихи.
Глінтвейн: рецепт з медом
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 пляшка червоного напівсухого вина
- 3 ст.л. цукру
- 1 склянку свіжого соку апельсина
- 1 апельсин
- 3 часточки лимона
- 1 яблуко
- 1 ст.л. меду
- 5-6 бутонів гвоздики
- 1 чайна ложка кориці
- 3-4 горошини запашного перцю
- 5-6 горошин червоного пряного перцю
- 2/3 чайної ложки мускатного горіха.
- 1 чайна ложка кардамону
- 1 стакан води
Спосіб приготування:
- У киплячу воду висипати корицю, перець, гвоздику, мускатний горіх, і кардамон. Варити близько 5 хвилин на середньому вогні.
- Влити пляшку вина і зменшити вогонь. Додати цукор і перемішати.
- Додати нарізані часточками апельсин і яблука і три часточки лимона. Вилити сік апельсина. Тримати на повільному вогні 15-20 хвилин, поки не зникне піна, що утворилася спочатку. Глінтвейн не можна доводити до кипіння.
- Наприкінці додати ложку меду і розмішати. Перелити глінтвейн в келихи і подавати.
Нагадаємо, раніше ми розповідали де в Києві випити смачний глінтвейн. Також ми ділилися рецептом ідеального глінтвейну від Джеймі Олівера.