Гарячий шоколад – ідеальний напій для осені. Він не тільки смачний, але і корисний. Завдяки високому вмісту антиоксидантів і флавоноїдів гарячий шоколад продовжує молодість, поліпшує настрій і стимулює розумову діяльність.
Гарячий шоколад із зефіром і збитими вершками
Інгредієнти на 5 порцій:
- 240 г гіркого шоколаду 72%
- 840 мл молока
- 240 мл жирних вершків
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- збиті вершки і маршмеллоу – для подачі
Рецепт приготування:
- Розламайте чорний шоколад на шматочки, додайте молоко і вершки. Доведіть до кипіння в сотейнику з товстим дном.
- Додайте ваніль, зніміть з плити і перемішайте віничком до отримання однорідної маси. Спробуйте, за бажанням додайте цукор.
- Перелийте гарячий шоколад в чашки і подавайте, прикрасивши збитими вершками і маршмеллоу.
Гарячий шоколад з какао-порошком
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1/2 чашки (110 г) цукру
- 125 г чорного шоколаду
- 300 мл нежирних вершків
- 3/4 склянки (75 г) високоякісного какао-порошку
- 1 л (4 склянки) молока
- збиті вершки і какао-порошок – для прикраси
Рецепт приготування:
- Змішайте цукор і 1/2 склянки (125 мл) води в каструлі. Нагрівайте на середньому вогні протягом 2 хвилин, поки не вийде сироп.
- Додайте шматочки шоколаду і перемішайте, щоб шоколад розплавився. Потім додайте какао і 1/3 склянки (80 мл) молока. Перелийте в глечик.
- Нагрійте молоко в каструлі майже до кипіння. Розділіть між кружками і дозвольте гостям додати теплу шоколадну суміш до смаку.
- Подавайте разом зі збитими вершками, прикрасивши какао-порошком.
Простий гарячий шоколад
Інгредієнти на 4 порції:
- 3 столові ложки какао-порошку без цукру, плюс для подачі
- 3 чашки цільного молока
- 170 г чорного шоколаду, нарізаного
- 3 столові ложки коричневого або звичайного цукру
- збиті вершки – для подачі
Рецепт приготування:
- Доведіть до кипіння 3/4 склянки води. Додайте какао і перемішайте.
- Потім влийте молоко і доведіть до кипіння.
- Додайте цукор і нарізаний шоколад. Розмішуйте віничком близько 5 хвилин, поки шоколад і цукор не розчиняться.
- Подавайте гарячий шоколад зі збитими вершками і какао-порошком.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як вибрати якісний шоколад. Ми також розповідали, як правильно розтопити шоколад для глазурі.
Дивіться відео, чому насправді горить шоколад: