Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Тушковані баклажани з овочами: чотири простих рецепти для обіду

Кращі ідеї рагу з баклажанів

Рагу з баклажанів. Фото: pixabay.com
Рагу з баклажанів.
Фото: pixabay.com

Баклажани відрізняються насиченим смаком і добре поєднуються з іншими овочами та прянощами. Тушкуйте їх разом, щоб вийшов смачний гарнір, закуска або гаряче блюдо для вегетаріанського столу.

Рагу з картоплі і баклажанів

depositphotos_3099025_m-2015
Овочеве рагу з баклажанами і картоплею
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 5 середніх баклажанів
  • 3 червоних солодких перці
  • 7 стиглих помідорів
  • 8-9 картоплин
  • оливкова олія
  • 2 цибулини
  • орегано
  • 3 зубчики часнику
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування:

  1. Наріжте кубиками баклажани, посоліть і залиште на 15 хвилин. Потім промийте їх холодною водою.
  2. Перець помийте, очистіть від насіння і дрібно наріжте. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку, видаліть насіння.
  3. Картоплю почистіть і поріжте кубиками. У глибокій сковороді розігрійте масло і обсмажте в ньому картоплю.
  4. Коли віона злегка зарум'яниться, додайте подрібнену цибулю. Помішуючи, смажте кілька хвилин, потім викладіть в сковороду баклажани і солодкий перець.
  5. Додайте 1 ст. ложку подрібненого орегано, великими скибочками порізані помідори і пропущений через прес часник.
  6. Посоліть і поперчіть овочі, ретельно перемішайте їх, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності. Подавайте рагу зі свіжим багетом або чіабаттою.

Баклажани, тушковані з селерою і помідорами

depositphotos_12304771_m-2015
Рагу з баклажанів з помідорами
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 3 стебла селери
  • 1 цибулина
  • оливкова олія
  • 1 кг помідорів
  • жменю оливок без кісточок
  • жменю каперсів
  • 4 баклажана
  • бальзамічний оцет
  • мелений чорний перець
  • базилік
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування:

  1. Селеру порізати невеликими шматочками. Цибулину тонко нарізати і обсмажити в олії. У сковороду з цибулею викладіть селеру і готуйте близько 5 хвилин.
  2. Помідори звільніть від шкірки, поріжте великими шматками і додайте до овочів. Посоліть і поперчіть суміш, всипте оливки і каперси, перемішайте, наройте кришкою і тушкуйте 15 хвилин.
  3. Баклажани наріжте кубиками і обсмажте в окремій сковороді з невеликою кількістю олії. Баклажани кубиками викладіть на тарілку, застелену паперовою серветкою.
  4. Коли зайвий жир вбереться, додайте їх до інших овочів. Скропіть рагу оцтом і тушкуйте ще 15 хвилин.
  5. Перед подачею посипте блюдо свіжомеленим чорним перцем і прикрасьте листочками базиліку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рагу з різних овочів

depositphotos_24483911_m-2015
Рагу з різних овочів
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 2 середні моркви
  • ріпа
  • 2 баклажани
  • 2 пастернаки
  • 150 г кореня селери
  • 2 ложки топленого масла
  • петрушка
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • 150 мл овочевого бульйону
  • сіль
  • мелений чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Воно може виступати як гарнір до м'яса або подаватися самостійно. Моркву і ріпу почистити і поріжте невеликими кубиками.
  2. Так само поріжте баклажани, пастернак і селеру. У глибокій сковороді розігрійте олію і, помішуючи, обсмажуйте овочі близько 10 хвилин.
  3. Додайте 1 ст. ложку подрібненої петрушки, томатну пасту, овочевий бульйон. Посоліть суміш, посипте її перцем.
  4. Під закритою кришкою тушкуйте рагу до готовності.

Холодна закуска з баклажанів

depositphotos_29329971_m
Холодна закуска з баклажанів
Фото: depositphotos.com

Складові:

 

  • 4 середніх баклажани
  • сіль
  • перець
  • рослинна олія
  • 2 цибулини
  • 1 маленький кабачок
  • 8 стиглих помідорів
  • винний оцет
  • мелений чорний перець
  • цукор

Рецепт приготування: 

  1. Подавати її з чорним хлібом. Баклажани нарізати кружечками, посолити, поперчити і обсмажити в розігрітій олії до золотистого кольору.
  2. Цибулю порізати кубиками і скласти в каструлю разом з підготовленими баклажанами. Кабачок почистити, м'якоть натерти на тертці і додати до овочів.
  3. Помідори нарізати великими шматками і злегка обсмажити в олії. Потім протріть томати через сито, додайте трохи винного оцту, сіль, мелений чорний перець і цукор за смаком.
  4. Перемішайте томатне пюре і залийте їм овочі. Тушкуйте все разом близько 15 хвилин, а потім закуска має охолонути.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фаршировані кабачки з куркою і овочами. Сайт "Сьогодні" також ділився  рецептом картопляної запіканки з рибою. Ми також повідомляли, чим корисна і небезпечна рання зелень.

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани будинку:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook, Twitter, Telegram

Джерело: domashniy.ru

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів