Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Тушкований кролик по-мальтійськи: рецепт Григорія Германа

Телеведучий поділився рецептом кролятини, приготовленої в сухому вині з овочами і часником

<p style="text-align: justify;">Кролик по-мальтійськи Фото: facebook.com/germancooks</p>
Кролик по-мальтійськи Фото: facebook.com/germancooks

"Фенката – так мальтійці називають тушкованого в вині кролика зокрема і саму процедуру поїдання кролика взагалі", – написав Григорій Герман в своєму Facebook.

Кролик по-мальтійськи

Інгредієнти:

  • Кролик (оброблений і підготовлений) – 1 шт.
  • Вино біле – 200 мл
  • Великі помідори – 3 шт.
  • Томатна паста – 100 г
  • Морква – 1 середня
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Чебрець – щіпка
  • Часник – 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 середня цибулина
  • Курячий бульйон – 1 л
  • Горошок зелений – 300 г
  • Нут варений – 300 г
  • Сіль, цукор, перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Нагріваємо ємність для тушкування. Збризкуємо її оливковою олією і додаємо роздавлені зубчики часнику. Обсмажуємо до золотистого кольору і прибираємо з сковороди.
  2. Натираємо частини кролика перцем, чебрецем і сіллю. Обсмажуємо кролика до золотистої скоринки в часниковій олії. Витягуємо до окремого посуду.
  3. Поки кролик обсмажується, ріжемо цибулю – кубиком, а моркву – кільцями завтовшки 3 мм. Тобто середньою. Відправляємо до тієї ж посудини, де готувався кролик. Обсмажуємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
  4. Кип'ятимо воду. Дістаємо з холодильника лід і висипаємо його до окремої посудини і заливаємо холодною водою. Помідори надрізаємо хрестом, відправляємо до окропу на кілька хвилин. Перекладаємо в крижану воду, знімаємо шкірку і ріжемо.
  5. До цибулі та моркви додаємо томатну пасту. Злегка обсмажуємо. Вона в цей момент втрачає зайву кислоту і набуває солодкість; тепер – помідори. Злегка притушковуємо, приблизно 3 хвилини. Повертаємо кролика до ємності для тушкування. Заливаємо вином. Пропарюємо 5 хвилин. Заливаємо бульйоном, накриваємо кришкою і томимо на середньому вогні близько 15 хвилин. Тим часом нагріваємо духовку до 120 С.
  6. До вируючої фенкати відправляємо горошок і нут. Перемішуємо. Солимо, перчимо, додаємо цукор за смаком. Накриваємо кришкою і ставимо до духовки на 40 хвилин томитися.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кролика зі спаржею в сидрі. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати кролика в томатному соусі по-італійськи.

Дивіться відео, де в Україні вирощують найкращих кроликів:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв