"Фенката – так мальтійці називають тушкованого в вині кролика зокрема і саму процедуру поїдання кролика взагалі", – написав Григорій Герман в своєму Facebook.
Кролик по-мальтійськи
Інгредієнти:
- Кролик (оброблений і підготовлений) – 1 шт.
- Вино біле – 200 мл
- Великі помідори – 3 шт.
- Томатна паста – 100 г
- Морква – 1 середня
- Оливкова олія – 50 мл
- Чебрець – щіпка
- Часник – 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 середня цибулина
- Курячий бульйон – 1 л
- Горошок зелений – 300 г
- Нут варений – 300 г
- Сіль, цукор, перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Нагріваємо ємність для тушкування. Збризкуємо її оливковою олією і додаємо роздавлені зубчики часнику. Обсмажуємо до золотистого кольору і прибираємо з сковороди.
- Натираємо частини кролика перцем, чебрецем і сіллю. Обсмажуємо кролика до золотистої скоринки в часниковій олії. Витягуємо до окремого посуду.
- Поки кролик обсмажується, ріжемо цибулю – кубиком, а моркву – кільцями завтовшки 3 мм. Тобто середньою. Відправляємо до тієї ж посудини, де готувався кролик. Обсмажуємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
- Кип'ятимо воду. Дістаємо з холодильника лід і висипаємо його до окремої посудини і заливаємо холодною водою. Помідори надрізаємо хрестом, відправляємо до окропу на кілька хвилин. Перекладаємо в крижану воду, знімаємо шкірку і ріжемо.
- До цибулі та моркви додаємо томатну пасту. Злегка обсмажуємо. Вона в цей момент втрачає зайву кислоту і набуває солодкість; тепер – помідори. Злегка притушковуємо, приблизно 3 хвилини. Повертаємо кролика до ємності для тушкування. Заливаємо вином. Пропарюємо 5 хвилин. Заливаємо бульйоном, накриваємо кришкою і томимо на середньому вогні близько 15 хвилин. Тим часом нагріваємо духовку до 120 С.
- До вируючої фенкати відправляємо горошок і нут. Перемішуємо. Солимо, перчимо, додаємо цукор за смаком. Накриваємо кришкою і ставимо до духовки на 40 хвилин томитися.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кролика зі спаржею в сидрі. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати кролика в томатному соусі по-італійськи.
Дивіться відео, де в Україні вирощують найкращих кроликів: