Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Сирна запіканка з яблуками: три рецепти для сніданку

Запіканка з сиру з яблуками виходить по-осінньому ароматною і по-домашньому смачною

<p style="text-align: justify;">Запіканка з сиру і яблук. Фото: depositphotos.com</p>
Запіканка з сиру і яблук. Фото: depositphotos.com

Запіканка з сиру – це завжди смачно, просто і корисно. Сьогодні ми поділимося найкращими рецептами сирних запіканок з яблуками. Ви можете використовувати знежирений сир – це знизить калорійність страви.

Проста сирна запіканка з яблуками

62_ls.1535646421
Яблучна запіканка з сиром і корицею
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 4 великих яйця
  • 100 г цукру або меду
  • 60 г борошна
  • 60 г манної крупи
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка меленої кориці
  • 300 г яблук
  • вершкове масло – для змащування форми

Рецепт приготування:

  1. Яблука помити, очистити від шкірки і насіння. Нарізати кубиками або тонкими скибочками.
  2. Духовку розігріти до 200 С.
  3. У великій мисці збити міксером яйця, цукор, манну крупу, борошно, розпушувач, сир і корицю. Наприкінці додати яблука і розмішати ложкою.
  4. Форму для випічки змастити маслом і викласти до неї тісто. Розрівняти поверхню лопаткою.
  5. Зменшити нагрів до 180 С і поставити форму до духовки. Готувати близько 40 хвилин або до золотистого кольору. Остудити.
  6. Подавати сирну запіканку разом зі сметаною, медом або варенням.

Перевернута сирно-яблучна запіканка

33_ls.1536689782
Перевернута сирна запіканка
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

Для карамелізованих яблук:

  • 1-2 середніх яблука
  • трохи лимонного соку
  • 50 г вершкового масла
  • 3 ст.л. цукру
  • 1/2 ч.л. меленої кориці

Для запіканки:

  • 500 г сиру
  • 100 г сметани 20% жирності
  • 5 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1/2 ч.л. соди
  • 3 яйця
  • 2 ст.л. манної крупи
  • вершкове масло – для змащування форми

Рецепт приготування:

  1. Яблука, очищені від шкірки і серцевини, наріжте не дуже тонкими пластинками і збризніть лимонним соком.
  2. Візьміть глибоку чавунну сковороду-сотейник діаметром близько 20 см або іншу форму, придатну для плити і духовки. Розтопіть в ній нарізане вершкове масло, додайте цукор і перемішайте. Доведіть суміш до кипіння.
  3. Викладіть шматочки яблук рівним шаром на карамель. Акуратно перемішайте яблука з карамеллю, тушкуйте до м'якості. Шматочки яблук не повинні втратити свою форму.
  4. З'єднайте всі інгредієнти для запіканки у великій мисці і збийте їх блендером до отримання однорідної маси.
  5. Тістом залийте карамелізовані яблука.
  6. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хвилин. Дістаньте з духовки і дайте трохи охолонути. Проведіть ножем навколо стінок форми і акуратно перекладіть запіканку на блюдо.

Сирна запіканка з яблуками і маком

51_ls.1521732598
Сирна запіканка з яблуками і маком
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 4 ст.л. цукру
  • 3-4 ст.л. манної крупи
  • 2-3 ст.л. маку
  • 2 яйця
  • 1 яблуко

Рецепт приготування:

  1. Залийте мак окропом на 15 хвилин, а потім відкиньте його на дрібне сито.
  2. Змішайте сир, манку, цукор, яйця і м'яке вершкове масло в чаші блендера; збийте до отримання однорідної маси.
  3. Очистіть яблуко і наріжте його маленькими кубиками. Додайте до сирної маси разом з маком.
  4. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і присипте манкою або панірувальними сухарями. Викладіть сирну масу і розрівняйте її ложкою.
  5. Запікайте близько 40-50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Остудіть.
  6. Подавайте сирно-яблучну запіканку разом з медом або сметаною.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився найкращими рецептами яблучної шарлотки. Ми також розповідали, як приготувати пісний яблучний пиріг від Марти Стюарт. Також ми писали, як спекти мигдальне печиво.

Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками за рецептом Олексія Суханова:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв