"Панкейки – це начебто ті ж оладки, але масло ми ллємо нема на сковорідку, а прямо в тісто. Їх можна смажити на сухій сковорідці з антипригарним покриттям. Плюс панкейки – вищі. Вони повинні підніматися на сковорідці десь на сантиметр. Ось тоді вони ніжні і пухнасті", – написав Григорій Герман в своєму Facebook.
Гарбузові панкейки з горіхами і гострим соусом
Інгредієнти:
- Гарбуз – 400 г
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно – 300 г
- Олія – 80 мл
- Сіль – щіпка
- Цукор 80 г
- Розпушувач – 2-3 чайні ложки
- Соус "Солодкий чилі"
- Грецькі горіхи
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Ріжемо гарбуз, очищаємо і запікаємо в духовці до м'якості.
- Занурювальним блендером пюрируємо гарбуз.
- Міняємо погружний блендер на міксер і збиваємо в глибокій мисці яйце з цукром і сіллю.
- Тепер відправляємо до миски пюре з гарбуза. Збиваємо міксером.
- Ставимо на вогонь млинцеву сковорідку.
- Змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо до гарбузово-яєчної суміші борошно. Не все – спочатку грамів 100. Збиваємо міксером. Поступово всипаючи борошно, доводимо тісто до консистенції густої сметани.
- Додаємо половину рослинної олії, перемішуємо.
- Сковорідка нагрілася. Столовою ложкою викладаємо тісто на сковорідку. Якщо панкейки прилипають – додаємо до тіста трохи рослинної олії. Слабо піднімаються – всипаємо трохи розпушувача, він же пекарський порошок. Занадто густі – додаємо молоко, а якщо рідкі – сиплемо борошно. І так, поки на вашій сковорідці не з'являться ідеальні оладки.
- Подаємо панкейки разом з рубаними волоськими горіхами і солодким соусом чилі.
Нагадаємо, раніше вчені заявили, що гарбуз захищає від гіпертонії і допомагає захистити печінку. А дієтологи розповіли, кому не можна вживати гарбуз.
Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк з корицею: