Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Гарбузовий зефір: рецепт оригінального осіннього десерту

Рецепт зефіру від учасниці "МайстерШеф" 8-й сезон Анастасії Вовк

<p style="text-align: justify;">Зефір з гарбуза. Фото: depositphotos.com</p>
Зефір з гарбуза. Фото: depositphotos.com

Зефір – це смачний і корисний десерт, який в класичному рецепті готується з яблучного пюре, цукру, агар-агара і збитих білків. Учасниця кулінарного шоу "МайстерШеф" Анастасія Вовк запропонувала свій варіант – з гарбузовим пюре.

Гарбузовий зефір

Інгредієнти:


Для гарбузової основи:

  • Гарбуз – 500 г
  • Цукор – 220 г
  • Яєчний білок – 40 г

Для сиропу:

  • Вода – 90 мл
  • Цукор – 250 г
  • Агар-агар – 8 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Запекти гарбуз, потім перебити його блендером.
  2. Уварювати цю гарбузову масу з цукром на плиті, поки не випарується вся рідина.
  3. Пересипати отримане пюре в миску і залишити на ніч у холодильнику.
  4. У чашу міксера помістити пюре і білок, поставити збивати до стану пишної стійкої піни.
  5. З'єднати воду з цукром, поставити варити. Як тільки цукор розчиниться і закипить, всипати агар-агар.
  6. Кілька хвилин проварити до такого стану, щоб цей сироп ниточкою тягнувся з ложки.
  7. Потім влити тонким струменем в білок з пюре під час збивання.
  8. Збивати доти, доки чаша міксера не охолоне.
  9. Помістити отриману зефірної масу в кондитерський мішок, відсадити на пергаменті, посипати цукровою пудрою і залишити сохнути на 6 годин.
  10. З'єднати разом дві половинки, занурити в цукрову пудру і зефір готовий.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом гарбузового пудингу від Тетяни Литвинової

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв