Запечений в духовці лосось – ситна, проста і дуже смачна страва. Риба виходить соковитою, ароматною і добре поєднується з різними гарнірами.
Лосось в духовці з лимоном
Інгредієнти:
- Філе лосося – 500 г
- Лимон – 1 шт.
- Зелень кропу і петрушки – кілька гілочок
- Сіль, перець
- Прянощі
- Оливкова олія
Рецепт приготування:
- Філе лосося, зелень і лимон помити і обсушити.
- Деко застелити фольгою, полити оливковою олією.
- Розкласти зелень і кружки лимона, зверху помістити філе лосося.
- Посипати сіллю, перцем і прянощами. Повторити шар з лимона і зелені.
- Накрити філе фольгою, добре загорнути краї. Відправити до розігрітої до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
На замітку: запечений лосось добре поєднується з паровим рисом, картоплею і овочевими салатами. Щоб приготувати гарнір з запеченої картоплі, кілька картоплин потрібно помити, почистити, нарізати тонкими скибочками.
Застелити деко фольгою, змастити олією. Рівномірно розподілити шматочки картоплі, посипати сіллю і улюбленими спеціями. Зверху розкласти шматочки вершкового масла і запікати картоплю в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин або до золотистого кольору.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью з шпинатом і лососем. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом грецького рибного супу і картопляного салату з фетою. Крім цього, ми розповідали, як запекти філе лосося в медово-соєвому соусі.
Дивіться відео, як вибрати якісну рибу: