Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

У холодильнику чи ні: як правильно зберігати вершкове масло

Дивовижна правда про зберігання вершкового масла

<div id="gt-res-content">
<div id="gt-res-dir-ctr" class="trans-verified-button-small" dir="ltr"><span id="result_box" lang="uk"><span>Вершкове</span> <span>масло</span> <span>потрібно</span> <span>тримати</span> <span>в</span> <span>закритому посуді</sp
Вершкове масло потрібно тримати в закритому посуді

Одна з найпалкіших суперечок на кухні – чи варто охолоджувати вершкове масло. Деякі люди жахаються самої думки, що можна залишити масло на стільниці, тоді як інші клянуться, що немає нічого гіршого, ніж холодне, тверде масло прямо з холодильника. Це непросте питання з ще складнішою відповіддю. Коротка відповідь? Масло може зберігатися при кімнатній температурі, але з деякими обмеженнями.

Вершкове масло – це молочний продукт, який переважно складається з жиру, а це означає, що він менш чутливий до бактерій. Через вміст натрію солоне масло менш схильне до бактеріального зростання, ніж несолоне, тому термін придатності для зберігання різних видів масла трохи відрізняється.

Якщо ви вирішили не ставити масло до холодильника, воно обов'язково повинно бути в маслянці або в іншому схожому повітронепроникному контейнері. Коли масло піддається впливу повітря, то псується набагато швидше. Якщо ви щільно закриватимете контейнер після кожного використання, солоне масло може зберігатися при кімнатній температурі близько 2 тижнів.

Якщо температура на вашій кухні перевищує 22 °С, то краще поставити масло до холодильника якомога швидше. Але несолоне масло бажано весь час зберігати в холодильнику.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як легко намазати на хліб замерзле вершкове масло. Ми також розповідали, як правильно зберігати твердий сир. Крім цього, ми повідомляли, чим корисне вершкове масло.

Дивіться відео, як перевірити якість вершкового масла:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв