Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

У пошуках смаків: які страви можна приготувати з їстівних квітів

Найпопулярніші рецепти – десерти та салати


"Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

"Ранок з Україною" не припиняє шукати нові смаки. І доки більшість українців радіє урожаю картоплі, помідорів і перцю, в Одесі збирають квіти.

Вирощують їх не для краси, а для їжі. Точніше сказати, саме для гастрономічного задоволення. Зелень зі смаком насіння, капусти, редиски та кінзи – 10-денні паростки будь-яких овочів і трав популярні вже декілька років, адже смак у такої зелені більш насичений, ніж у дорослого овоча в декілька разів, а вітамінів – більше в 30.

Але тепер у смачних паростків з'явилися конкуренти – декоративні квіти.

"Зараз харчові квіти – номер один. Вони вийшли в топ західних країн, там це вже давно практикується", – говорить Андрій Воробйов, який вирощує їстівні квіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Виявляється, що страви з квітами – це не новомодна тенденція. Ще в стародавньому Римі їли квіти гладіолусів, разом з сіллю і оливковою олією. А для того, щоб зізнатися коханій у своїх почуттях, досить було запропонувати їй з'їсти фіалку в цукровому сиропі.

Недарма тисячі квітів щодня роз'їжджаються Україною. Переважно до рестораторанів, адже квіткові страви й напої користуються великим попитом. Букетом троянд дівчину вже не здивуєш, а ось салатом з бегоній – інша справа.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про киянку, яка готує їстівні букети з бельгійського шоколаду.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв