Головна Сьогоднi

У пошуках смаків: незвичайне українське морозиво

В Одесі можна знайти холодні десерти з дивовижними смаками


"Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Рибне, горохове, сирне, помідорне, алкогольне морозиво – таке можливо тільки в Одесі. Телеведучий Сергій Ливадний поїхав в приморське місто, щоб розібратися в найнезвичайніших видах несолодкого морозива.

Андрій, автор оригінальних холодних смаків, запросив ведучого прямо на виробництво морозива в центрі Одесі. На цінниках можна побачити написи "Bubble gum", "Гранат" і навіть "Фіалка".

"Тут народ любить щось екстраординарне. Найекзотичніше морозиво – шоколадне з чорним перцем. Коли ви смакуєте його, воно солодке, але в кінці з'являється невелика перчинка", – коментує Андрій.

А ось ананасовий сорбет одеситів не вразив. Зате полуниця з рожевим вином і м'ятою пішла на ура. Здається, алкогольна нотка в морозиві – це те, що українці відразу оцінили. Реабілітує вона і ананас, вважає Андрій: "Ми будемо готувати морозиво "Піна колада". До його складу входитиме ананас, кокос і ром. Я впевнений, що воно стане хітом цього сезону".


Справжні гурмани віддають перевагу солоному морозиву, яке подається як додаток до основних страв. У його складі немає цукру – він замінюється спеціальної витяжкою з пшениці. Завдяки цьому моносахариду Андрій може ставити потрібні йому формули смаку, наприклад, морозиво з слабосоленого лосося з сиром "Філадельфія" і віскі.

Помідорне морозиво з базиліком Андрій порекомендував подавати разом зі стравами на грилі, а лимонне – до запеченої на решітці риби. Для початку приготуйте стейки з сьомги на грилі. Окремо поріжте хліб, натріть його часником і теж підрум'яньте на решітці. Рибу доповніть лимонним морозивом, а грінки – томатним.

Нагадаємо, раніше ми писали про наймодніші тренди морозива. Сайт "Сьогодні" також повідомляв, що в Німеччині набирає популярність морозиво зі смаком овочів. А в Кореї повним ходом продають спеціальне морозиво від похмілля. Крім цього, ми розповідали, як приготувати пісне бананове морозивое з шоколадним соусом, горіхами, корицею і медом.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв