Сезон чорної смородини починається в липні. З неї можна робити смачні пироги, компоти і морси. Смачна ця ягода, коли стає варенням. Чорносмородинове варення не тільки має практично всі корисні властивості свіжих ягід, а й чудово зберігається в умовах міської квартири. Отже, якщо ви встигли зварити красиве варення з червоної смородини, то настав час записати рецепти для чорної. У календарі літніх лайфхаків є план корисних дій на ці місяці.
Варення з чорної смородини на зиму
Інгредієнти:
- Чорна смородина – 1 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Вода – 1 склянка
Рецепт приготування:
- Смородину перебрати, помити і дати ягодам обсохнути.
- У велику каструлю з товстим висипати цукор і залити його водою. Довести до кипіння, періодично помішуючи.
- До отриманого сиропу додати підготовлені ягоди чорної смородини. Продовжуючи розмішувати, довести до кипіння і варити 5 хвилин.
- Потім зняти варення з плити. Розлити його по стерилізованих банках і закатати.
Варення з чорної смородини "П'ятихвилинка"
Інгредієнти:
- 12 склянок чорної смородини
- 15 склянок цукру
- 300 мл води
Рецепт приготування:
- Смородину промити і відкинути на сито.
- З 6 склянок цукру і води зварити сироп.
- Опустити до нього ягоди і варити після закипання рівно 5 хвилин.
- Зняти з вогню, всипати цукор, що залишився, розмішати до повного його розчинення і одразу ж закатати.
Жельоване варення з чорної смородини
Інгредієнти:
- 11 склянок чорної смородини
- 1,5 склянки води
- 13 склянок цукру
Рецепт приготування:
- Змішати ягоди і воду в каструлі або в тазику для варення.
- Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин.
- Зняти з плити, всипати цукор і перемішати до його повного розчинення. Варення остудити і перекласти до чистих банок.
Якщо любите солоні огірки, то їх можна замаринувати експрес-методом, а потім приготувати з них салат. Подробиці – у відео.