Полуничне варення – одна з найпопулярніших заготовок на зиму. Сьогодні ми розповімо, як приготувати прозоре варення з полуниці з цілими ягодами.
Дивіться відео, як приготувати домашнє вино з полуниці:
Полуницю для варення найкраще збирати в суху погоду. Після збору ягоди потрібно впорядкувати, вибираючи по можливості для варення зрілі, але не переспілі ягоди приблизно однакового розміру і стиглості.
Класичне полуничне варення з цілими ягодами
Інгредієнти:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор – 1,1 кг
- Лимонна кислота – 2 г
- Вода – 20-25 мл
Рецепт приготування:
- Полуницю добре промити, занурюючи багаторазово в ситі або друшляку в холодну воду, яку необхідно кілька разів поміняти. Потім обірвати чашолистки.
- Скласти ягоди в підходящий, краще широкий посуд, засипати цукром і залишити в такому вигляді на 10-12 годин при кімнатній температурі. За цей час полуниця пустить сік.
- Обережно, щоб не пом'яти ягоди, перемішати полуницю. Додати розчинену в 20-25 мл води лимонну кислоту. Поставити посуд на дуже маленький вогонь. Потихеньку перемішати суміш до повного розчинення цукру. Зняти посуд з вогню.
- Взяти невелику каструльку з нержавіючої сталі, налити в неї не більше двох чайних чашок полуниці з цукром.
- Варити, помішуючи, протягом хвилини на сильному вогні. Зменшити нагрів до середнього і варити ще 4 хвилини, помішуючи. Спочатку суміш досить сильно пінитиметься, але потім сироп стане прозорим. Ягоди повинні залишитися цілими.
- Перелити зварену порцію в чисту суху простерилізовану банку. Повторити весь процес, поки не закінчаться інгредієнти. Закатати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як легко вийняти кісточки з ягід і фруктів. "Сьогодні" також розповідали, яке варення містить найбільше вітамінів.