Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Фейхоа: користь, шкода і як правильно їсти

Фейхоа – це дуже смачний тропічний фрукт з кумедною назвою і незвичайним смаком

Фото: Depositphotos

Плоди фейхоа, хоча і з'являються на прилавках щоосені, ще не стали популярними у нас так, як вони на це заслуговують. Ми розповімо, чому варто обов'язково включити цей екзотичний фрукт до свого осіннього меню.

Дивіться відео про найдорожчі фрукти світу:

Що таке фейхоа

Фейхоа – це вічнозелений чагарник сімейства миртових, з гарним листям, темним зверху і сріблястим знизу. Він має малопомітні плоди, темно-зелені з восковим нальотом. Росте фейхоа в субтропіках. Його ягоди довгастої форми, зі щільною, соковитою м'якоттю, кисло-солодкою на смак, з особливим ароматом, що нагадує чи то суницю, чи то ананас. Дозрівають плоди наприкінці жовтня, але, навіть досягнувши повної зрілості, залишаються абсолютно зеленого кольору. В Європі фейхоа з'явилася наприкінці XIX століття.

Користь фейхоа

Фото: Pixabay

У ягодах міститься досить багато пектинових речовин, цукор, яблучна кислота і, головне, – йод. Тому, насамперед, фейхоа потрібна людям, які страждають захворюваннями щитовидної залози. У неї є одна цікава особливість – йод всмоктується рослиною не тільки з землі, але і з морського повітря, а більше його в плодах, які виросли ближче до моря.

Як їдять фейхоа

Фото: Unsplash

Фейхоа їдять загалом у свіжому вигляді: додають в салати, протирають з цукром. При цьому шкірку не варто зчищати, так зберігається більше вітамінів, хоча вона надає терпкого смаку. З фейхоа готують желе, джеми, компоти, пастилу.

Але з зеленого фрукта можна приготувати не тільки солодощі. Салат з нього з буряком, волоськими горіхами, заправлений рослинним маслом, сподобається тим, хто не бажає набирати зайві кілограми. Калорійність фейхоа – 55 ккал на 100 г.

Як приготувати варення з фейхоа

Фото: Depositphotos

Найкраще на зиму заготовити "живе" варення – плоди перетирають з цукром, на 1 кг плодів 1 кг цукру, не піддаючи їх тепловій обробці, і тим самим зберігають усі корисні речовини. Зберігати його потрібно в скляному або емальованому посуді в холодильнику. Для незвичайного смаку можна до цієї суміші додати подрібнені волоські горіхи або фундук.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про користь і шкоду хурми. "Сьогодні" також писали, чим корисний гранатовий сік.

Всі подробиці в спецтемі Правильне харчування: користь і шкода продуктів

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів