Тушковані баклажани з овочами – найкраще рішення для літнього обіду. Це страва смачна, легка і дуже проста в приготуванні.
Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани вдома:
Овочі найзручніше тушкувати в сотейнику або великій сковороді з товстим дном. Так вони приготуються рівномірніше і не пригорять.
Тушковані баклажани з квасолею і овочами
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 300 г баклажанів
- 1 маленька головка ріпчастої цибулі
- 0,5 ч.л. зерен коріандру
- 2 ст.л. рослинної олії
- 500 г консервованих помідорів кубиками
- 1 банка консервованої білої квасолі
- 2 зубчики часнику
- 1-2 ст.л. подрібненої зелені
- Сіль, перець – за смаком
Для соусу:
- 125 мл натурального йогурту
- 1/4 частина пекучого перцю пеперончино (або за смаком)
- 1 ч.л. зеленої цибулі
- 1 ч.л. петрушки
- 1 маленький зубчик часнику
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Дрібно посікти часник і цибулю. Нарізати баклажани невеликими шматочками. Подрібнити в ступці зерна коріандру.
- Розігріти сотейник з 2 ст.л. рослинної олії. Додати зерна коріандру і, помішуючи, обсмажити протягом декількох секунд. Додати рубаний лук, часник і обсмажити до прозорості.
- Викласти в сотейник баклажани, помідори і, помішуючи, продовжувати готувати, поки не випарується зайва рідина.
- Додати квасолю, попередньо зливши рідину, посолити, поперчити за смаком і тушкувати на невеликому вогні протягом 8-10 хвилин.
- Приготувати соус. Перець, зелену цибулю, петрушку і часник дрібно порубати, покласти в йогурт, додати сіль за смаком і залишити мінімум на годину в холодильнику.
- Подавати йогуртовий соус разом з рагу.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати баклажани як гриби. "Сьогодні" також ділилися рецептом рататуя з кабачків і баклажанів.
Читайте також: